Marcus Håkansson

PGA Club Professional och Idrottsansvarig

Marcus har med sin coachning och engagemang rönt stora framgångar på såväl klubbnivå som internationell nivå. Marcus har förmågan att förmedla teoretisk kunskap på ett praktiskt sätt.

Marcus Håkansson

PGA Club Professional och Idrottsansvarig

Marcus har lång erfarenhet av att jobba med golfare på alla nivåer. Framförallt har han ägnat sig åt att hjälpa juniorer och elitspelare att uppnå sin fulla potential. Marcus brinner för att jobba med helheten och träning året runt. Utöver golftränare sedan 1998 har Marcus ett intresse för psykologi och fysträning vilket gör att han kan hjälpa individen framåt oavsett om det är tekniska, mentala el. fysiska begränsningar som hindrar utvecklingen.

Började spela golf: När jag vara 4 år gammal (1980)
Blev pro: 1998
Hcp: 0,9
Favorit bana: Old Course, St. Andrews
Favorithål på KbGK: 18:e. Det är där allt avgörs...

Utbildning:
PGA tränarutbildning och Idrottspedagogik med inriktning psykologi på Halmstad Högskola. Utöver det PGAs fortbildningskurser, utbildningar inom fysträning, träningsplanering, coachutbildningar mm.

Övriga uppdrag/meriter inom golfen:
Har varit ansvarig för utbildningen på Katrinelunds Golfgymnasium och fortfarande anlitad som extern tränare. Haft ett antal roller inom landslagsverksamheten, Swedish Golf Team, men framförallt som ansvarig coach för damlandslaget som under min ledning både vann EM och VM-guld samma år 1998.

Vad är viktigast om man vill bli bra på golf:
Självklart att ha kul!  Alla spelare är unika, men alla kan bli bättre och på så vis ha mer kul på golfbanan.