Per Nellbeck

PGA Club Professional och Head Pro

Jag började spela golf som 11-åring i Hudiksvall, där jag fortsatte min golfuppväxt. jag spelade även mycket ishockey, bland annat i Timrå allsvenskan under 2 säsonger, kom in på Chalmers i Göteborg hösten -81, och gick över till KBA 67 i ishockey, började jobba som golftränare i Hudiksvall under sommarloven, och det tog sedan överhand över studierna och jag fick headpro jobbet på Öijared -84 där jag var i 2 år innan jag fick jobbet på Kungsbacka GK -86.

Hcp: I dag 4,6 haft som lägst 1,0 men det var länge sen.

Utbildning:
Är i dag M5 inom PGA som är den hösta kategorin. Det blir man när man uppnått 1000 utbildningspoäng, och jag har idag över 2000 utbildningspoäng.

Övriga uppdrag/meriter inom golfen:
Meriter i golfspel 6 ggr KM mästare i Hudiksvall, 1ggr DM-mästare i Gävleborgslän, 1 ggr KM-H45 och 1ggr KM-H55 i Kungsbacka GK.

Har hjälpt och undervisat bl.a. Sophie Gustafsson, Fredrik Jacobson och Johan Edfors från barndomen till att de blev etablerade på Touren.

Arbetade som distriktstränare i Göteborg -85 till -96 då landslaget bestod av runt hälften från Göteborgsdistriktet.

Är medlem i GolfStore sedan -83 och sitter i styrelsen sedan -91 där vi idag är cirka 245 anslutna shopar, i 6 olika länder.

Mitt bästa slag, runda, minne från golfen:
Mitt bästa slag har alltid varit drivern men börjar mer och mer övergå till puttern sen jag började med klogreppet. Min bästa runda var i Sharm el Sheikh/Egypten där jag gick 7 under par med några medlemmar från vår klubb. Minne från golfen är när jag gjorde en albatross på ett par 5 hål i Thailand och fick bjuda 30 st från GolfStore på Champagne.

Har i bagen:
Driver                TaylorMade  R1  9,5"
Rescue              TaylorMade  RBZ  s2 Tour  16,5" & 20,5"
Järnklubbor       TaylorMade    Rocketbladez  4-AW
Wedgar             TaylorMade    ATV  56" & 60"
Putter                Odessey  2-ball