Grönt Kort

Grönt Kort 8-12 år

Så här går det till: prova på / intensivträning Gruppträning 5-8 st juniorer.

8 timmar, vi har för det mesta träningen 3-4 dagar i rad. Vi går igenom de olika slagen du kan komma att behöva på banan. Du får lära dig hur vi gör på banan tillsammans med andra spelare, golfvett. Vi kommer att spela på korthålsbanan.

Du kommer att lära dig några regler som är bra att kunna i början. Fler regler i spelet lär du dig ju mer du spelar. För att få Grönt Kort, har vi ett spelprov där du ska klara Korthålsbanan på 45 slag. Spelprovet ligger utanför kurstillfällena och du tar det i din egen takt. Spelare med högst hcp 36 ska vara med som markör vid spelprov.

Du startar på 30-banan och avancerar sedan längre bak för att till slut klara spelkravet från utslagsmattan. 

Det ingår bollar, lån av klubbor under kursen samt en teoribok.

Pris: 1.395:- 

 

Alternativ till prova på: anmäl till ordinarie juniorträning som sträcker sig över vår och hösttermin, 16 veckor totalt. Plats i Golfskolan ger rätt till plats i juniorernas egna fredagstävlingar, alla nya spelare börjar på Korthålsbanan. 

Golfskolan blir ett lite längre alternativ för de som kanske redan vet att golf är sporten för mig!

Alla kurser och grupper är nu klara för året. Vi återkommer till våren med full fart!

 

Tränarna

Annika Peter och Louise
                                                   

 

Grönt kort 13-17 år

Nästa utbildning: Intensivkurs med start 23 maj.

Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper och färdigheter som behövs för att klara Grönt kort, så att du snabbt kan komma ut på banan och uppleva hur roligt golf är. Har du sedan tidigare Grönt Kort, men haft ett uppehåll så är detta kursen för dig! 

All praktisk utbildning leds av en professionell golftränare. Totalt är det 6 träffar, 12 timmar med praktik och teori. Bollar och teoribok ingår samt lån av utrustning. Samling på driving rangen. 5-8 deltagare per kurs. Sista passet i utbildningen är förlagt till Korthålsbanan och då blir det spel blandat med golfvett och regler. 

Efter avslutad kurs erbjuder Kungsbacka GK möjligheten att spela på Korthålsbanan samt den fina 9-hålsbanan. Du betalar 1.000:-/säsong för spelet på våra banor. Grönt kort erhålls efter spelprov som innebär att du ska klara Korthålsbanan på 45 slag. Dina första rundor spelar du med annan golfare som har hcp 36 eller lägre. Kursavgiften betalas i kansliet i samband med kursstart. 

Kursavgift

 

Ungdom 13-17 år 1895 kr
Teorimaterial och webbanvändning 250 kr (ingår i kursavgiften) 
Spel på Korthålsbanan & 9-hålsbanan 12 mån (junior) 1000 kr

 

 

Annika Mortimer 0705-41 29 80
Peter Mortimer   0734-16 60 86
Per Nellbeck      0705-20 66 51