Information om Damverksamheten 2018

Damkommittén är en engagerad grupp damer som utöver torsdagstävlingarna arrangerar utflykt, föreläsningar och andra aktiviteter för klubbens alla damer.

För att engagera klubbens damer i gemensamma aktiviteter och stärka klubbandan har vi på torsdagar VTP (valfri tid partner) samt lottade tävlingar på Gamla och Nya Banan, var med du också!

Damtävlingarna vänder sig till dig som är 18 år och äldre med handicap 36 eller lägre. Damer från 70 år kan välja att spela från orange tee på de singeltävlingar där eclectic ej ingår. De som tillhör handicap grupp 1, hcp 4,4 eller lägre kan välja att spela från blå tee på tävlingar där eclectic ej ingår. Detta måste anges vid varje tävlingsanmälan.

Tider på Gamla Banan som är reserverade för tävlande damer är, 09.00-11.30 och 16.00-17.00 (15.00-16.00 i september). Nytt för i år är att förmiddagstiderna är utökade med en halvtimma och  eftermiddagstiderna är minskade med en halvtimma.

När vi spelar på Nya Banan gäller skriftlig bollränna som finns på anslagstavlan i damrummet.

Vid lottade tävlingar anmäler du dig i god tid på Min golf där du även ser din starttid senast dagen innan. Vid VTP tävlingar går det även bra att boka tid ihop med annan tävlande dam på valfri tid under dagen. Obokade tider av de reserverade tävlingstiderna släpps 23.59 dagen innan.

Det är viktigt att du vid VTP anmäler dig till tävlingen på Min golf innan du går ut, missar du detta kommer du inte med i resultatlistan.

Tävlingsavgift är 60:- på Gamla Banan och 30:- för 9 hål på Nya Banan, om inget annat anges. Medlem på Nya Banan betalar 450:- inklusive startavgift för tävlingsspel på Gamla Banan. Gäster med officiellt handicap är välkomna att delta i våra tävlingar, då gäller aktuell greenfee inklusive startavgift.

Du betalar tävlingsavgiften helst på Min golf eller till kansliet innan du går ut. Klubben strävar efter att bli kontantlös, så betala gärna med kort.

Klasser        Gamla Banan                                          Nya Banan
Klass A         +4,0 – 14,6                                               +4,0 – 15,6

Klass B         14,7 – 21,5                                               15,7 – 22,9

Klass C         21,6 – 36.0                                               23,0 – 36,0

A slagtävling, B och C slaggolf, om inget annat anges.

Prisutdelning har vi ca. en gång per månad, då har vi även After Golf. Vi samlas i restaurangen, äter en bit mat tillsammans och umgås. Ambitionen är att vi även skall ha någon typ av aktivitet. Om du vill äta mat behöver du anmäla detta senast två dagar innan på Min golf (precis som när du anmäler dig till en tävling) detta för att restaurangen ska veta hur mycket mat de skall laga!

Om du inte kan hämta ditt pris själv kan du be ett ombud göra det. Obs! Ett ombud kan endast vara ombud för en person, damkommittén kan inte vara ombud! Ej avhämtat pris tillfaller damkommittén.

Eclectic ingår med automatik på nästan alla singeltävlingar på Gamla Banan, med spel från röd tee.

Närmast hål pris Gamla Banan, hål 18 gäller på vissa tävlingar.

Hole in one pris Priset tillfaller den tävlande dam som gör hole-in-one först på någon av damtävlingarna, gäller på både Gamla och Nya Banan. Sponsor Nellbeck GolfStore.

Vinnarfinalen Damer som placerat sig som etta eller tvåa i sin klass eller vunnit scratchpris är välkomna att spela tillsammans med herrarnas onsdagsgolfare i Vinnarfinalen.

Damcupen Tag chansen att tampas mot klubbens damer i matchspel. Max hcp 36, avgift 60:-, anmälan och betalning görs på Min golf.

Poängliga över 9 hål på Nya Banan Under säsongen spelar du poängbogey och jagar bästa veckopoäng. En klass, ingen avgift! Mer information om detta ser du under fliken Poängligan här på hemsidan.

Utflykt, 2018 har vi två utflykter. 12-13 maj till Bjäre GK med övernattning, transport i egna bilar. 23 augusti åker vi i gemensam buss till hemlig golfklubb, 40 platser finns.

Håll alltid koll på Aktuell information på hemsidan!