Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2018!

Den här säsongen består seniorkommittén av samma ledamöter som förra året, d v s Lena Jovén Dellenborg, ordförande, , Claes-Göran Johansson, vice ordförande, Ann-Marie Eriksson, Iris Svanberg, Gunnar Jovén och Rune Blom.

Vi fortsätter med lottade tävlingar då många uttryckt uppskattning över det. För Seniorkommitténs medlemmar är det lite mer arbete med de lottade tävlingarna, men fördelarna överväger nackdelarna tycker vi. Bl a tror vi att lottade tävlingar är mer lockande för de spelare som är ensamma och inte har någon självklar annan spelare att boka sig med. Dessutom gynnar det klubbens ekonomi att ha lottade tävlingar då man redan på lördagen vet hur många tider som kan släppas till övriga spelare och ev greenfeegäster.

Vi kommer naturligtvis att fortsätta ändra lottningen i de lottade tävlingarna så de som åker samma bil till golfklubben inte får så lång tid mellan sina starter. Om det finns särskilda skäl för någon att spela med någon speciell kommer vi även att ta hänsyn till det. Detta skall i så fall meddelas Seniorkommittén innan lottning genomförs.

Ytterligare info kommer att läggas ut här på hemsidan när behov uppstår, då under rubriken  ”aktuell info”.

Målgrupp
Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer. Därför tycker vi att du som är härliga 60+ redan nu skall planera din medverkan i Seniorgolfen. Kan du tänka dig ett bättre sätt att starta veckans golfspel på?

Anmälningar och tävlingsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Betalning kan ske på flera sätt, men vi ser helst att man betalar via nätet. Nytt för i år är att man kan betala på nätet ända fram till lördag klockan 17.00. Man kan också som förut betala med kort när man hämtar ut scorekortet. Vi kommer inte att ha klippkort i år, men de som har sådana kvar kan givetvis använda dem även i år.

Liksom tidigare kommer vi att ta in efteranmälningar om det finns hål i spelschemat. Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsavgift är 60 kr, om inte annat anges. För Nya Banans medlemmar: 450 kr inklusive startavgift, gäst till medlem: 560 kr inklusive tävlingsavgift, externa tävlande: 710 kr inklusive tävlingsavgift. Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass, röd eller orange tee            + 4,0 till - 54
Herrklass, gul eller röd tee                  + 4,0 till - 54

Både herrar och damer över 70 år har möjlighet att välja att spela från en främre tee, röd för herrar och orange för damer. Detta val görs när man anmäler sig till tävlingen och sedan måste man spela från samma tee resten av Seniorgolfens tävlingar, men man måste markera detta varje gång vid anmälan. Det finns en liten ruta överst till höger där man anmäler sig, och det står ”val av tee vid HCP-tävlingar”. Klicka i den om du vill spela från främre tee.

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar finns under rubriken "Tävlingskalender"

Seniorgolfens Ryder Cup mot Forsgården
Spelas fredag 14 september på Kungsbacka GK. Kvalificerade att representera KbGK är OoM-listans 12 bästa damer/herrar. Sista kvalificeringsdag är 10 september.

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare.
Prisutdelning sker månadsvis direkt efter första tävlingsdagen i nästkommande tävlingsmånad. Vilka som får pris kan man se genom att gå in på ”prisutdelningar” på Seniorgolfens hemsida.
I slutet av året delas även ut pris till Årets bästa Dam och Årets bästa Herre. (Order of Merit). Nytt för i år är att vi även skall kora månadens spelare, dam och herre.
Ej hämtade priser vid den sista prisutdelningen tillfaller Seniorkommittén om inte något ombud har meddelats Seniorkommittén i god tid innan prisutdelningen.