Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2017!

2017 kommer Måndagsgolfen att byta namn till Seniorgolfen. Vi tycker att det namnet säger mer vilken typ av verksamhet det är. Den här säsongen kommer Lena Jovén Dellenborg att vara ordförande och ledamöter är Ann-Marie Eriksson, Claes-Göran Johansson, Gunnar Jovén, Iris Svanberg och Rune Blom. Vi ser alla fram emot en ny härlig golfsäsong!

Tävlingarna
Vi kommer enbart att ha lottade tävlingar under säsongen. Anledning till detta är att det har varit ganska mycket strul när det gäller VTP- tävlingarna. Vid flera tillfällen har det hänt att spelare som inte avser att delta i tävlingen ändå har bokat in sig på de för Seniorgolfen avsedda tiderna. Pga detta har det ibland inte funnits tider att boka för dem som vill vara med i tävlingen. Det har också hänt att tävlande har funnit sig spela i en boll där övriga inte deltar i tävlingen och har då alltså ingen godkänd markör.

För Seniorkommitténs medlemmar är det lite mer arbete med de lottade tävlingarna, men vi har trots det bestämt att vi säsongen 2017 bara ska ha lottade tävlingar. Vi tror också att lottade tävlingar är mer lockande för de spelare som är ensamma och inte har någon självklar annan spelare att boka sig med. Dessutom gynnar det klubbens ekonomi att ha lottade tävlingar då man redan på lördagen vet hur många tider som kan släppas till övriga spelare och ev greenfeegäster.

Vi kommer naturligtvis att fortsätta ändra lottningen i de lottade tävlingarna så de som åker samma bil till golfklubben inte får så lång tid mellan sina starter. Om det finns särskilda skäl för någon att spela med någon speciell kommer vi även att ta hänsyn till det. Detta skall i så fall meddelas Seniorkommittén innan lottning genomförs.

Ytterligare info kommer att läggas ut här på hemsidan när behov uppstår, då under rubriken  ”aktuell info”.

Målgrupp
Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer. Därför tycker vi att du som är härliga 60+ redan nu skall planera din medverkan i Seniorgolfen. Kan du tänka dig ett bättre sätt att starta veckans golfspel på?

Anmälningar och tävlingsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Betalning kan ske på flera sätt, vid anmälan till tävlingen, vid ankomst till tävlingsexpeditionen eller med ett inköpt klippkort för seniorgolfen. Om man betalar via Min Golf  måste detta göras senast innan anmälningstiden går ut. Om man betalar vid ankomst gäller kortbetalning, klubben är kontantlös. Klippkortet kan köpas i kansliet och innehåller 5 anmälningsavgifter. Utnyttja gärna denna möjlighet, det underlättar för alla.

Tidigare har vi inte accepterat några efteranmälningar, men i fortsättningen kommer vi att ta in efteranmälningar om det finns hål i spelschemat. Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsavgift är 60 kr, om inte annat anges. Gäster är förstås också välkomna att delta på våra seniortävlingar. Då gäller tävlingsgreenfee 550 kr, inklusive startavgift. Medlemmar på Nya Banan betalar 350 kr inkl startavgift. Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass, röd eller orange tee            + 4,0 till - 54
Herrklass, gul eller röd tee                  + 4,0 till - 54

Både herrar och damer över 70 år har i år möjligheten att välja att spela från en främre tee, röd för herrar och orange för damer. Detta val görs när man anmäler sig till tävlingen. Vid första tävlingen för säsongen kan man få prova främre tee och vid nästa tillfälle bestämma sig för hela säsongen.  Sedan måste man spela från samma tee resten av Seniorgolfens tävlingar, men man måste markera detta varje gång vid anmälan. Det finns en liten ruta överst till höger där man anmäler sig, och det står ”val av tee vid HCP-tävlingar”. Klicka i den om du vill spela från främre tee.

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar, måndagar
Maj                                     8, 15, 22, 29
Jun                                     5, 12, 19, 26
Aug                                    7, 14, 21, 28, torsdag 31 aug är det Ryder Cup för dem som kvalificerat sig
Sep                                    4, 11, 18, 25

11 september blir det spel på annan bana, men den ingår inte i OoM. Mer info om detta kommer.

Seniorgolfens Ryder Cup mot Forsgården
Spelas torsdag 31 augusti 2017 på Forsgårdens GK. Kvalificerade att representera KbGK är OoM-listans 12 bästa damer/herrar. Sista kvalificeringsdag är 21 augusti.

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare.
Prisutdelning sker månadsvis direkt efter första tävlingsdagen i nästkommande tävlingsmånad. Vilka som får pris kan man se genom att gå in på ”prisutdelningar” på Seniorgolfens hemsida.
I slutet av året delas även ut pris till Årets bästa Dam och Årets bästa Herre. (Order of Merit)
Ej hämtade priser vid den sista prisutdelningen tillfaller Seniorkommittén om inte något ombud har meddelats Seniorkommittén i god tid innan prisutdelningen.

I år kommer vi inte att dela ut pris till dem som deltagit alla gånger