Aktuell banstatus

Aktuell banstatus vecka 23-24

Bra växtlighet

Den senaste tidens fina väder har gjort att banan är i fint skick och bjuder på en riktig utmaning. Sommaren bjuder som regel på den typiska västliga vinden så det gäller att hålla sig i spel på de tuffa hålen i motvinden ut mot havet. Ruffarna har verkligen växt till sig och har blivit tjockare så det gäller att hålla sig på fairway för att ge sig själv chansen till en bra score, rufflängden hålls dock på en nivå så att det ska vara lätt att hitta bollen. Efter dressning, klippning och vältning av greenerna under vecka 22 har vi fantastiskt jämna och fina greener med bra hastighet så det gäller att putta bra för att nå en bra score.

Dressning & sänkt klipphöjd

Under vecka 22 dressades delar av fairways på hål 2 och 17 på Gamla Banan med gott resultat. Under vecka 24 fortsätter dressningen av fairways på hål 1, 3, 4 och 18 och vi fortsätter därför med lägesförbättring på fairway eftersom det kan fastna lite sand på bollarna. Fairways har torkat upp bra efter det kraftiga regnandet under maj månad och klipphöjden har sänkts vilket gör att man får bra rull på sina utslag vilket förhoppningsvis ger lite kortare klubbor in mot green och i förlängningen fler birdies.

Gamla Banan (18 hål):

• Tidsbokning via Min Golf, OnTag eller Min Golf Bokning