Aktuell banstatus

Banstatus vecka 37

 

Gamla Banan (18 hål):

  • Öppen med ordinarie tees och greener
  • Tidsbokning via Min Golf, OnTag eller Min Golf Bokning

Nya Banan (9 hål):

  • Öppen med ordinarie tees och greener
  • Tidsbokning via Min Golf, OnTag eller Min Golf Bokning

Korthålsbanan (9 hål): 

  • Öppen med ordinarie tees och greener
  • Ingen tidsbokning - Bollränna

Dressning

Under kommande veckor kommer både greener och fairways att dressas. Håll utkik på hemsida och sociala medier för information om när detta sker då tidpunkten styrs av väder och vind.

Återställ efter ditt bunkerslag 

Trots att alla Corona-restriktioner är borttagna är många som inte krattar eller bara krattar med en hand, vilket inte räcker. ALLA måste återgå till tidigare golfvett & etikett, dvs lämna bunkern så som du själv vill att den ska se ut när du hamnar där. Angående krattornas placering så ska hela krattan placeras i bunkern.

Banpersonalens säkerhet

Det ordinarie banarbetet flyter på och det är mycket gräs som klipps dagligen. Viktigt att tänka på är att Banpersonalen alltid har företräde. Vänta in att Banpersonalens klarsignal. Spelaren har skyldighet att omedelbart kvittera tecknet då han/hon blir framvinkad. Därefter är det klart för spel. Provsvinga aldrig mot banpersonalen under tiden du väntar på att banan ska blir klar för spel.

Nedslagsmärken

När hösten kommer blir våra greener mjukare och därmed blir det fler nedlagsmärken på greenerna. Även av korta slag in mot green blir det nedslagsmärken. För att hålla samma höga kvalitet på greenerna är det oerhört viktigt att vi lagar ALLA nedslagsmärken. Hittar du inte ditt eget - laga ett annat! Glöm inte att lägga ned greenlagaren i fickan och framförallt  - använd den!

2021-09-13