Banstatus vecka 19-21

Banrapport

Ingen har väl missat att våra greener är av allra högsta kvalitet. Tack för alla lovord från er medlemmar - det värmer gott bland all personal. För att hålla den höga kvalitén är det viktigt att alla fortsätter att laga minst ett nedslagsmärke per green men gärna flera. Vi inväntar leverans av en ny el-greenklippare som förhoppningsvis kommer levereras i augusti. Nu är vi i högsäsong och vi har därmed fått förstärkning av vår säsongspersonal, 5 killar – Vi hälsar dem hjärtligt välkomna!

Dressning
Med anledning av att vi haft brist på regn har vi nu satt i gång bevattningen på banan. Vi har också hjälpsått alla fairways på Gamla Banan för att på sikt få ett starkare gräs, även Nya Banan kommer få hjälpsådd inom kort. Alla bunkrar på Gamla Banan är kantskurna och påfyllda med sand för att alla bunkrar ska ha samma beskaffenhet. Vi har också planerat att dressa alla fairways under vecka 19-21 när vädret tillåter. Alla tees har dressats för att få en jämnare yta men också för att tåla det hårda slitage som ett tee-område får utstå. Inför helgen har vi också öppnat upp samtliga grästees. 

Händer på Driving Rangen
Den nya putting-greenen på Driving Rangen har nu öppnats som är reserverad för puttning och låga chippar, för pitchträning hänvisas till övriga träningsområden. Vi har nu också öppnat upp grästee vid Driving Rangen.

Fortsatt lägesförbättring
Vår fantastiska Torsdagsgrupp har tagit sommarlov och startar i gång igen i oktober – Stort tack till alla berörda! Vi fortsätter med lägesförbättring någon vecka till. Inom de närmaste veckorna har växtligheten tagit fart och då kommer lägesförbättringen att plockas bort. 

Svinga lugnt och ha en härlig runda på Kungsbacka GK!

Henrik Larsson, banchef
med personal