Axel Eek Hassring

PGA Teaching Professional

axel.eekhassring@kungsbackagk.se Mobil: 0721808562

Jag flyttade väldigt nära en golfbana när jag var 12 år och året efter började jag spela golf. Eftersom jag bodde så nära så blev det naturligt att jag spelade mycket och jag fastnade väldigt fort för sporten. Jag åkte runt och spelade i Sverige på lite tourer och det gick bra. Jag gick snabbt ner i handicap och idag så spelar jag på 1 i HCP.

Jag gick en tränarassisterande utbildning över en vecka på Bosön 2016.

Sedan påbörjade jag utbildningen för att bli club professional 2017 och i mars 2020 tog jag examen efter 3 lärofyllda år.

• 2009-2015 Spelade på Skandia Tour och JMI
  • 2014 GL1 Golfens ledarutbildning
  • 2015 GL2 Golfens Ledarutbildning
  • 2016 TAU Tränarassisterade utbildning PGA
  • 2017-2020 HTU Högre tränarutbildningen PGA
  • 2019 Närspelsutbildning James Sieckman PGA (USA)
  • 2017 Tränarassistent Lyckorna
  • 2018 Lyckorna Golfklubb
  • 2019 Forsgårdens Golfklubb
  • 2020 Kungsbacka Golfklubb

Det är fantastiskt roligt att jobba som tränare. Jag får varje dag träffa massa olika människor som har ett mål. Att bli bättre på golf, men vägen dit ser inte lika ut för någon av dem. Jag drivs av att hjälpa golfare att utvecklas och se glädjen hos dem när de ser utveckling och att de blir bättre.

Jag älskar golf för det kan förena så många olika typer av människor på vilka nivåer de än befinner sig på. Så länge de bara spelar golf så kan vem som helst i världen mötas på samma villkor och det är något väldigt unikt med det.

Mitt motto som golftränare: Keep it simple