Golfakademins tränare

PO Dahlman

PGA Club Professional

MÅLSÄTTNING

Oavsett om du är en glad amatör eller professionell golfare - du har en inre drivkraft om att bli bättre. Jag ger dig möjlighet och verktyg att träna på samma sätt som proffsen, men på dina villkor. Det kan vara det perfekta slaget, sänka sitt handicap eller vinna en tävling.

Under lektionerna hittar vi detaljerna som leder till förändring, och jag ger dig tydlig feedback och nya infallsvinklar på ditt spel. För mig är det viktigt att det finns tid för kommunikation under lektionen. Välj mellan 50 eller 90 minuters lektioner.

TRÄNARKARRIÄR

• Kungsbacka GK (2020-
  • Vallda GCC (2010-2019)
  • Varbergs GK (1999-2009)
  • Delsjö GK (1992-1999)
  • Mölle GK (1991)

UTBILDNINGAR

• 1991-1992 - Högre Tränarutbildning (HTU) PGA of Sweden
  • 2010-2012 - Titleist Performance Institute (TPI) - rörlighet och styrka
  • Svenska Golfförbundets (SGF) tränarutbildningar - Coachning, proffsverksamhet, pedagogik/personlighetsutveckling TMK

ÖVRIGT

• 2007 utsedd till Årets tränare i PGA of Sweden Väst
  • Tränat ett flertal tourspelare, bl a Linda Wessberg och Karin Sjödin

Therése Jacobson

PGA Club Professional

MÅLSÄTTNING

För mig är golfen den perfekta idrotten. Du kan oavsett ålder och nivå alltid utvecklas. Välj mellan 50 minuters eller 90 minuterslektioner. Tillsammans sätter vi ihop en plan för just din utveckling.

Min styrka är att utveckla ditt närspel. Ett område jag brinner för och vill bidra till att du som amatörgolfare får verktyg för att utveckla och träna ditt närspel. Vilket kommer att påverka ditt golfspel till det bättre.

Jag växte upp i en mycket idrottsintresserad familj där pappa var tränare inom fotboll och ishockey. Min idrottsuppväxt bestod av konståkning från fyra års ålder upp till SM som äldre junior. Fotboll, först i pojklaget som pappa tränade sedan med flicklaget. Golf testade jag på sommarlovet när jag fyllde 12 år tog Grönt Kort direkt! Började tävla på de olika juniortourerna parallellt med de övriga idrotterna. Gick snabbt ner i hcp och har idag 2,5.

ANSTÄLLNINGAR

• Caddie på herrarnas Europatour
  • 2015-2019 - Junioransvarig på Vallda G&CC
  • 2015-2019 - Assisterande tränare på Vallda G&CC
  • 2016-2019 - Ansvarig för SGFs Tjejsatsning i Västsverige
  • 2017 - Uppdrag SGFs Tjejsatsning
  • 2019 - Uppdrag SGFs SuperCamp
  • 2020 - Tränare Kungsbacka GK

UTBILDNING

• 2016 - Tränarassistent-utbildning (TAU) PGA of Sweden
  • 2018-2021 - Högre tränarutbildning (HTU) PGA of Sweden
  • Närspelsutbildning – James Sieckmann PGA -USA

Louise Bengtsén

PGA Qualified Trainee & shopägare Lollos Golfshop AB

MÅLSÄTTNING

Få fram förmågan och glädjen med spelet.

Jag provade på golf första gången som 8-åring. Det var inget jag tyckte om, bara när det gick bra! Under några år provade jag allt möjligt inom idrott, (tennis, bordtennis, fotboll, simning samt hästsport). Jag tog upp golfen igen som 13-åring, då var det helt annorlunda, allt gick som på räls. Som 16-åring var jag en lovande talang i Sverige. Spelade några år på Riks- och Elittouren. Började tidigt på Telia Tour, spelade 4 säsonger där.

ANSTÄLLNINGAR/ENTREPRENÖR

• 2007-2010 - Tränarassistent Holms GK (sommarmånaderna)
  • 2007-2010 - Golfvärd och tränare i Spanien
  • 2011-2018 - Shop och lektioner, Per Nellbeck Golfstore
  • 2019 - shopägare Lollos Golfshop AB
  • 2019 - lektioner Kungsbacka GK i Golfakademins regi

UTBILDNING

• 2011 - Tränarassistentutbildning (TAU) PGA of Sweden
  • 2021-2024 - Högre Tränarutbildning (HTU) PGA of Sweden

I bagen 2022:
Driver: Callaway Epic Flash, 10.5 Reg
FW: Callaway Epic Flash, nr 4 o 7 Reg
Hybrid: Callaway Apex Pro, nr 4 Reg
Järn: Callaway Rouge Pro, 5 – AW, Grafit Catalyst Reg
Wedgar: Callaway PM Grind 22, 54" och 58"
Putter: Odyssey, Stroke Lab nr7

Jeanine Dettner

PGA Tränarassistent

Jeanine är anställd från 1 april 2022 och kommer i första hand ha om juniorträningen.

Jeanine började med golf, vid 10 års ålder, på S:t Jörgen Golfklubb. Gymnasieåren spenderades på Idrottsgymnasiet Katrinelund i Göteborg med inriktning golf och därefter blev det college i USA på Campbell University.

Jeanine är nyexaminerad från PGA of Swedens Tränarassistentutbildningen (TAU), dessutom är hon utbildad inom psykologi, såväl generell som idrottsinriktad på både gymnasial och universitetsnivå.