Sportbladet #1

Sportbladet #1

Nytt på rangen
Vi är några veckor in på säsongen och då kan det kännas som hög tid att vässa sitt närspel och känslan runt greenerna. Passa på att testa våra nya övningsområden vid Driving Rangen!

Runt chippninggreenen, uppe vid rangen, finns det numera små kullar för att kunna träna chippar från olika lägen med bollen uppför, nerför, ovanför och nedanför stancen. Dessutom har puttinggreenen vid sidan av chippinggreenen växt till sig och här finns det några svårlästa puttlinjer att träna på.

Tips från våra tränare

Vill du även träna på fullsving? Testa dagens tips från Akademin. Ett väldigt bra sätt att komma igång med svingen i början på säsongen är att göra enkla balansövningar.

Svinga korta slag (ex med en J9:a)
- Stå på vänster fot – svinga och håll balansen i finishen.
- Stå på höger fot – svinga och håll balansen i finishen.
- Stå jämfota – svinga och håll balansen i finishen.

5 bollar med varje övning och därefter slå fulla slag med övriga klubbor.

Högt upp på SGFs Rankinglistor
Kungsbacka GK har under de senaste åren klättrat stadigt uppåt på SGFs rankinglistor. I dagsläget ligger vi 4:a på SGFs Ranking Klubb Junior och på SGF Ranking Klubb (både senior och juniorer) på en 11:e plats.

Rankingen baseras på de 8 bästa rundorna för varje spelare som tagit rankingpoäng hos SGF under de senaste 104 veckorna. Totalt har klubben haft 35 spelare och spelat 206 tävlingar som bidragit med poäng i senaste mätningen.

Uppdaterat utbud i kiosken
För att kunna prestera på topp måste samtliga delar lira, allt från teknik, bollträff, längdkänsla, kroppsform, det mentala och kosten. För att kunna hålla fokus i drygt 4 timmar behöver vi fylla på med energi. Det hittar du i kiosken! Inför årets säsong har kiosken fått sig en liten makeover och utbudet ökat. Numer kommer det serveras kokt korv under hela dagarna. Utöver det kan vi rekommendera Barebells proteindrycker, proteinbars, nötter och rawfoodbollar. Komplettera med en god Vitamin Well så har du perfekt med energi för att orka resten av rundan!

Bra att värma upp

3 tips för en kort och effektiv uppvärmning
Ibland har man ont om tid och vill springa ut på banan snabbast möjligt. Med lite uppvärmning kan du dock få bättre resultat, och skaderisken blir lägre.

Så här nedan följer några tips på bra övningar för att snabbt värma upp kroppen innan du börjar svinga:
1. Gör 10 knäböj
2. Stå raklång och rotera överkroppen först till vänster, sedan till höger, medan höfterna pekar rakt fram. Upprepa 10 gånger.
3. Veva igång axlarna – håll armarna rakt ut åt sidan med tummen framåt. Rotera först 10 gånger bakåt i små cirklar och rotera sedan framåt 10 gånger. Gör sedan samma sak med tummen bakåt, så att underarmarna pekar upp mot himlen.

Sedan är det bara att börja svinga! Börja gärna med några halvslag med kortare klubbor så du kommer in i det. Jobba dig systematiskt uppåt till att avsluta sedan med drivern - 15 minuter senare så är du redo för start.

Se våra elitlag spela
19–22 juli är det dags – då spelar båda våra elitlag Lag-SM division 1 🌟 I år spelar båda lagen hos våra grannklubbar så blocka kalendern redan nu och kom förbi för att heja fram dem. Perfekt After-golf efter att själv ha spelat tävling under golfveckan ⛳️

Damernas spelplats: Gräppås Golfklubb
Herrarnas spelplats: Delsjö Golfklubb

Svinga på!