Gruppindelning Golfskola och Golfkul

Gruppindelning Golfskola och Golfkul

Så var då gruppindelningen för Golfskola och Golfkul färdig så här långt. Finns tre bifogade filer som innehåller gruppindelning för Golfskola 8-12 år, Golfskola 13-16 år och Golfkul så som anmälningsläget såg ut den 1 juni. Filerna för Golfskolan innehåller också namn på de förädrar som engagerat sig som föräldraledare i respektive grupp. Mitt förslag är att samtliga föräldrar snackar ihop sig gruppvis vid första träningstillfället vecka 16 så det blir solklart vem som är föräldraledare. Låt också tränaren och Måns Palmgren veta vilka som är föräldraledare i varje grupp då dessa kommer att bli kallade till diverse utbildningar. Föräldraledarna kommer att få hämta ut bollkort till Driving Range då det är meningen att föräldraledarna skall kunna förse juniorerna med bollar även när det inte är träning. Ligger en lista i kansliet där man får hämta första kortet. Därefter kan man fylla på i shopen. Som tack för hjälpen kommer man också att kunna använda bollkortet för egen träning!

Föräldraledarfunktionen är oerhört viktig då uppgiften är att ta hand om det vi kallar "en timme till". I samband med varje träning är det meningen att föräldraledarna skall se till så att juniorerna har kul med golfkompisarna en extra timme genom att dra igång aktiviteter som spel på korthålsbanan, närspelstävlingar, glassätning, kurragömma eller vad som helst som gör att barnen har kul med varandra och då inget hellre gör än att komma tillbaks nästa gång. I första hand är det ju förstås bra om man lär sig spela golf på korthålsbanan då det ändå är här man utvecklas mest som golfare. För att kunna göra detta behöver man vara medlem på korthålsbanan och det fixar man snabbt och lätt med kansliet (kostar bara 1000 SEK/år).

Det som föräldraledarna också gör är att se alla barn och försöka ha koll på att alla får vara med i gänget. Det är också viktigt att kunna uppmuntra och berömma juniorerna när dom utvecklas och självklart kunna allas förnamn som ett rinnande vatten. Vi vet att i många fall är det brist på utveckling och bekräftelse som gör att vissa juniorer lägger av med golf. Här har föräldraledarna en oerhört viktig roll då alla barns föräldrar inte är lika engagerade. Finns faktiskt vissa föräldrar som ser detta som barnpassning och lämnar av på parkeringen och drar iväg men det gäller förstås inte dig!

En annan sak som är ny för i år är att vi har något som heter "Andra timman". Denna är till för de juniorer som anmält att man vill träna mer än en gång i veckan. Vi har då gjort så att vi lagt till en grupp för Golfskola 8-12 år och en grupp för Golfskola 13-16 år. För detta kommer vi att ta betalt 1300 SEK/junior extra. Skulle det vara så att ni vill vara med i Andra timman men inte har anmält er eller att ni har anmält er men inte längre vill vara med så maila till Måns Palmgren på mans.palmgren@stenametall.se

Golfkul startar veckan 19 och där är det inte så många anmälda än så länge men här finns det gott om tid att övertala kompisarna eller småsyskonen att vara med. Låt oss hjälpas åt här!