Om Juniorverksamheten

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

Hos oss på Kungsbacka Golfklubb har vi en juniorverksamhet som vi är mycket stolta över! Vi är väl medvetna om att juniorerna är dom som skall ta hand om klubben i framtiden och därför satsar vi stort på att vara en klubb som juniorer vill komma till. Vi har verksamhet för alla juniorer från att de är 5 år gamla och sedan får man vara med så länge man vill. Man slutar vara junior året man fyller 22 år men vi ser gärna att man fortsätter i våra grupper längre än så då vi vill att alla skall kunna fortsätta umgås med sina kompisar inom golfen. Vi har en värdegrund som kan sammanfattas i en sats och den lyder ”Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt”.

Så många som möjligt

Eftersom vi älskar att se barn göra det dom helst vill (som självklart är att spela golf) så säger vi aldrig nej till någon som vill vara med i någon av våra träningsgrupper. Vi delar in verksamheten efter ålder, nivå och ambition. Det betyder att vi har grupper med allt från de minsta deltagarna i Golfkul där fokus ligger på lek och att få en rolig introduktion till spelet golf, till mer elitinriktade tävlingsgrupper för de som tävlar och tränar för att utvecklas som tävlingsspelare och att nå sin fulla potential. När vinterträningen drog igång i november hade vi cirka 40 spelare som inte tar semester utan kör på för fullt för att utveckla sitt spel även under vintern. Detta skapar en fantastisk gemenskap på klubben och den är vi mycket stolta över!

Totalt har vi 351 juniorer som medlemmar och av dessa är cirka 170 med i juniorverksamhet organiserad av Juniorkommittén. Vi har sett en otroligt fin utveckling de senaste två åren då vi ökat från att ha haft 110 juniorer i träning.

Så länge som möjligt

Som vi ser det kommer man att fortsätta med golf så länge man tycker det är roligt och därför ser vi det som vår uppgift att göra det så roligt som möjligt för alla. Nyckeln i detta är att alla barn måste bli sedda och få bekräftelse på att dom utvecklas positivt. En annan nyckelfaktor är att man får vara med i grupp där man har chansen få kompisar och därför är vi extremt noggranna i gruppindelningen. Vi vill ju att barnen inget hellre vill än att åka till klubben för att träffa kompisar och spela golf (gör inget om prioriteringen är i den ordningen!). För att åstadkomma detta krävs ett stort föräldraengagemang och vi har i varje Golfskolegrupp 1 - 3 föräldraledare. Dessa ledare har som uppgift att leda det vi kallar ”en timme till”. Denna timma ligger i anslutning till den ordinarie träningstimmen som man har med sin tränare och är till för att alla juniorer i gruppen skall göra något tillsammans när inte tränaren är med. Detta hoppas vi skall skapa en gruppkänsla som gör att barnen längtar till klubben!

Förutom själva träningen har vi naturligtvis också en hel del andra aktiviteter som är till för att göra golfen så roligt som möjligt. För den som vill vara med på läger ordnar vi läger på klubben både under påsklovet och på sommarlovet. Dessa läger brukar snabbt bli fulltecknade och karaktäriseras av glädje och trivsel!

Något vi också erbjuder för att öka den sociala gemenskapen samtidigt som vi vill förbereda alla juniorer på att tävla är våra fredagstävlingar, Juniorkampen. Dessa kör vi varje fredag hela våren och hela hösten och det tävlas på alla nivåer och alla banor samtidigt. Detta för att alla skall kunna vara med. Självklart kör vi också grillning av korv eller hamburgare plus att vi serverar saft och bulle ute på golfbanan. Spelas också grym musik i de stora högtalarna!

Så bra som möjligt

För dom juniorer som vill satsa på golfen erbjuder vi självklart också möjligheter. Vinterträning är tillgänglig för vår Rookiegrupp (12 - 13 åringar) som är på väg att börja tävla på andra banor samt för våra Tävlingsgrupper (13 år och uppåt) där deltagarna redan har tävlat en hel del utanför klubben på olika nivåer. Tävlingsgrupperna har organiserad träning 8 timmar i veckan där även fysträning ingår. Till detta kommer egen träning, spel och tävlingar så här har man bestämt sig för vad man vill!

Naturligtvis har vi varje år massor av starter i diverse juniortävlingar såsom Teen Tour First, Teen Tour Future och Teen Tour Elite där våra extremt duktiga juniorer nått stora framgångar. Det som tillkommit i år är touren Slaget om Göteborg som är ett komplement till juniorelittävlingarna i JMI. I dessa tävlingar får man vara med om man har hcp 4 till 18 vilket gör att många fler fått och tagit chansen att tävla mer (läs mer om alla tävlingsmöjligheter på vår hemsida).

I Teen Cup hade vi i år 3 spelare i riksfinal vilket är otroligt bra med tanke på att det bara är 16 spelare från hela Västsverige som kvalificerar sig. Garanterat bäst i Sverige (tror vi)! Vi är också väldigt stolta över att ha haft flera spelare som regelbundet spelat i Nordic Golf League där bland annat Swedish Golf Tour ingår. Samtliga kommer från egen juniorverksamhet vilket bevisar att vi har något som är bra i alla fall!

Hoppas vi ses på Kungsbacka GK!
Junior/Elitkommittén