Juniorkampen (fd Fredagstävlingar)

Juniorkampen 2020 Kungsbacka GK

Även detta år kommer vi att fortsätta med världens bästa fredagsmys, nämligen Juniorkampen där alla juniorer är välkomna att vara med för att träna på att tävla! Självklart är också föräldrar välkomna att hänga runt klubbhuset eller gå runt och stötta juniorerna med käcka tillrop på banan (självklart bara positiva!). Dessa fredagsövningar är en fantastisk aktivitet som har blivit ett traditionsenligt veckoevent hos oss på Kungsbacka GK och alla som varit på plats vet att det är en härlig stämning som skapar en god gemenskap bland både vuxna och barn!

Naturligtvis kommer den gasolgrill som köptes in förra året att vara igång och det kommer att finnas både grillad korv och fika till försäljning (finns även vegetariska alternativ!). Givet situationen med Covid-19 kör vi korv istället för hamburgare då det går fortare samtidigt som ingredienserna är enklare att hantera kliniskt. Det kommer att vara dom som grillar som förser korven med ketchup, senap, bostongurka och rostad lök (för den som vill). Detta för att inte alla skall fingra på förpackningarna.

Klubben har också tillfälliga lokala regler med anledning av Covid-19 och av dessa följer bl.a. att vi inte skakar hand, vi låter flaggan stå kvar när vi puttar och man krattar bunkern med foten eller klubban (löser sig då det inte finns några krattor!). Sedan i fredags (den 17 april) har det ju enligt Folkhälsomyndigheten och SGF blivit tillåtet (och faktiskt rekommenderat) att fortsätta med juniortävlingar. Detta gör att vi från och med 24 april behöver föra scorekort enligt reglerna och lämna in till tävlingsledningen för registrering. Vi kommer också att kunna hålla prisutdelningar klassvia bara vi håller litet avstånd till varandra och inte blir en folksamling på över 49 pers. Skall dock funka då vi aldrig varit mer än 10-15 deltagare per klass i snitt.

Som vanligt så kommer vi att dela på ansvaret för träningsledning mellan alla föräldrar som har aktiva barn i träningsgrupperna (ansvarsfördelningen återfinns här nedan). Då spel på banan i allmänhet och tävlande i synnerhet är en mycket viktig del av juniorerna golfutveckling vill vi gärna att alla barn som är med i träning även är med på fredagar. Naturligtvis kostar det inget att vara med!

Efter vårens läger och dagens uppstart av Golfskolan körde vi igång Juniorkampen den 17 april. Vi kör sedan på hela vägen fram till och med 12 juni för att sedan ha ett sommaruppehåll. Tävlingarna kör sedan igång den 14 augusti igen. Sista gången blir den 18 september. Dom som är Föräldraledare i gruppen sköter kommunikationen med övriga föräldrar i gruppen så att någon tar tag i det. Den veckan ni har ansvar för Juniorkampen kommer er grupp att få en tydlig instruktion i början av veckan. Notera dock ert datum i kalendern! Instruktion till tävlinsgsledningen finns bifogad nedan.

Fredagstävlingar

 

Ansvarig grupp

 

 

 

 

 

 

 

1

17 april

 

 

Juniorkommittén

 

2

24 april

 

 

Tävlingsgrupp Äldre

 

3

1 maj

 

 

Tävlingsgrupp Mellan

 

4

8 maj

 

 

Tävlingsgrupp Yngre

 

5

15 maj

 

 

Rookiegruppen

 

6

22 maj

 

 

Grupp 113 och 213

 

7

29 maj

 

 

Grupp 413

 

8

5 juni

 

 

Grupp 513 och 613

 

9

12 juni

 

 

Grupp 713

 

10

14 aug

 

 

Grupp 108

 

11

21 aug

 

 

Grupp 208

 

12

28 aug

 

 

Grupp 308

 

13

4 sept

 

 

Grupp 408

 

14

11 sept

 

 

Grupp 508 och 608

 

15

18 sept

 

 

Grupp 708 och 808

 

Starttider

Gamla banan: april-juni första start16.00 (startförbud 16.00-16.30) och från och med 4 september första start 15.30 (startförbud 15.30-16.00 )

Nya banan: Start från 16.30. Startförbud från 16.30 - 17.20

Korthålsbanan:
Start från 17.30 Startförbud från ca 17.20.

 

I vilken klass skall man vara med?

Anmälan

Anmälan till Juniorkampen sker precis som om det varit en vanlig tävling i Sverige, alltså via Min Golf på Golf.se. Observera att sista anmälningstid är onsdagar klockan 12.00. På onsdag eftermiddag sköter kansliet lottningen så att alla spelare i hyfsat god tid skall veta när man startar.

Skulle det vara så att man ännu inte har något golf-ID (vilket krävs för att man skall kunna logga in och anmäla sig) så får man kontakta kansliet så brukar den snälla personalen kunna hjälpa till ändå.

Om man väldigt sent skulle komma på att man vill vara med går det att komma direkt till tävlingsexpeditionen och anmäla sig på fredag eftermiddag. Givetvis funkar det då i mån av plats men det brukar alltid lösa sig!

Korthålsbanan, 9 hål

Alla juniorer som inte klarat korthålsbanan på 45 slag eller bättre anmäler sig till denna klass. Vi kör en klass för flickor och en för pojkar och det är slaggolf som är spelformen. Detta innebär att man räknar alla sina slag men att man max behöver räkna par plus fem slag(alltså max 8 slag på ett par 3-hål). Man kan alltså plocka upp bollen efter att ha slagit 7 slag!

Observera att det krävs ”föräldramarkörer” i alla bollar som spelar på Korthålsbanan. Detta innebär att man som förälder måste vara beredd att gå med om man har sitt barn anmält till tävlingen.

Nya banan, 9 hål, start enligt lottning i GIT

Till tävlingen på Nya Banan anmäler man sig när man har klarat Korthålsbanan på 45 slag eller bättre och är redo för nya utmaningar!

När man har klarat de 45 slagen (och anmält det i kansliet) blir man tilldelad 54 i handicap och man får då börja träna från Röd tee på fredagar. För spelare med handicap 54-37 är det nya banan och Röd Tee som gäller. Vi spelar slaggolf och kör en flickklass och en pojkklass.

När man tagit sig ned till 36 i handicap kan man välja mellan att fortsätta träna på Nya banan eller gå vidare till Gamla Banan och spela 18 hål. Vad man väljer beror på hur mycket man orkar och vill. Generellt rekommenderar vi att man börjar på Gamla Banan det året man fyller 13 år men i slutändan får man göra en egen bedömning av vad som passar bäst. Hursomhelst kör vi slaggolf i en flickklass och en pojkklass från Röd respektive Gul tee för de som har max 36 i handicap och vill spela Nya Banan.

Observera att det även på Nya Banan krävs ”föräldramarkörer” i alla tävlingsbollar. Detta innebär att man som förälder måste vara beredd att gå med om man har sitt barn anmält till träningen.

Gamla banan 18 hål, start enligt lottning i GIT

När man är med på Gamla Banan har man både gått ned till 36 i handicap och testat att gå 18 hål tidigare så att man vet att man orkar!

Här spelar man med kompisar på samma nivå för att få bästa möjliga utmaning och därför tränar vi i tre klasser:

  1. Handicap upp till 12,4
  2. Handicap 12,5 – 20,4
  3. Handicap 20,5 – 36,0

Till slut!

Nu hoppas jag få se så många som möjligt av er på fredagarna framöver och att ni tycker att fredagshäng på Hamra är det bästa sättet att börja helgen.

Det tycker i alla fall jag!

 

Måns Palmgren

Juniorkommittén