Teen Cup

Teen Cup 2020

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är ofta den första golftävlingen du deltar i.

Resan börjar på hemmaklubben, här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. På Kungsbacka GK ligger klubbkvalet preliminärt den 18 juni.

Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup.

För dig som kommit lite längre...

...och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år. Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

För mer info hänvisas till länken nedan