Juniorträning 2016

Landningssida

Kungsbacka GK har en stor juniorverksamhet för golfintresserade juniorer. Vi har många barn och ungdomar i träning hos oss där flera tränar golf året runt, något vi är mycket stolta över. Vi tycker att det är viktigt att alla som vill vara med ska få vara med efter sina förutsättningar och intresse. Vi bedriver träningsverksamhet från knatte till elit!

Flera av våra duktiga elitspelare idag har kommit från klubbens ungdomsverksamhet och framtidens stjärnor hittar vi förhoppningsvis bland våra juniormedlemmar som idag ingår i klubbens olika träningsgrupper.

Välkommen till klubben där man har KUL, träffar KOMPISAR och UTVECKLAS!

Anmälningsinfo

Hamravägen 15
429 44 Särö

Utvecklingsgrupper

Utvecklingsgrupperna är för dig mellan 8-16 år och som har kommit en bit i din utveckling som golfspelare. För att anmäla dig till utvecklingsgrupperna har du spelat ner dig till officiellt i handicap (Hcp 36) och tävlar på klubben och ibland utanför klubben i distriktets tävlingar. I utvecklingsgrupperna kan både killar och tjejer träna gemensamt.

Träning
Träningen sker i grupp 1 eller 2ggr/ vecka. Vi försöker fördela grupperna jämt så att man inte är fler än 8 stycken/grupp. Ibland kan det dock hända att vi får göra undantag för att få ihop det på bästa sätt. Varje träningstillfälle är ca 2 timmar (1 timme med tränare och 1 timme med lagledare).

Träningen startar v.16 och pågår t.o.m. v.24  samt v.34-v.39.

Träningen för Utvecklingsgrupperna är i huvudsak placerad på måndagar och torsdagar. Ansvarig för Utvecklingsgrupperna är Peter Mortimer.
Du anger i anmälningsformuläret om du vill träna en eller två gånger i veckan.

Tävling
Som deltagare i Utvecklingsgrupperna är det fritt deltagande på juniorernas egna veckotävling.

Läger
Under sommarlovet varje år arrangerar vi ett golfläger för golfskolan och utvecklingsgrupperna. I år kommer lägret att vara vecka 25 och inbjudan/anmälan till det kommer senare under våren. Lägret ingår inte avgiftern för Utvecklingsgrupperna utan betalas separat.

Öppen träning/intensivkurser
Under sommarlovet kör vi öppen träning vissa dagar och vi kommer också att ha intensivkurser under några veckor. Mer information kommer under våren.

Golfklul

Golfkul vänder sig till de allra minsta barnen, mellan 5-7 år, som vill prova på golf. Här betonar vi lek och rörelseglädje på våra träningar, samtidigt som grunden till en bra teknik lärs in.

Det är en fördel om man har egen utrustning, dvs golfklubbor (en putter och järn-7 brukar man komma långt med). Om du inte har egen utrustning, vänligen maila oss så hjälper vi dig självklart så gott vi kan.

Ansvarig tränare för Golfkul är Annika Mortimer

Tider:
Träningen startar v.19 och pågår t.o.m. v.23  samt v.33-v.37.

Pris:
Det kostar 900 kr för att vara med på Golfkul. Priset gäller för båda terminerna och faktureras som en engångskostnad.

Som deltagare i Golfkul har du möjlighet att köpa till en spelrätt på Korthålsbanan för 500:- om du vill spela utöver träningstillfällena.

Gör din anmälan

Hamravägen 15 429 44 Särö