Information om Damverksamheten 2019

Damkommittén är en engagerad grupp damer som utöver torsdagstävlingarna arrangerar utflykter och andra aktiviteter för klubbens alla damer.

För att engagera klubbens damer i gemensamma aktiviteter och stärka klubbandan har vi lottade samt VTP (valfri-tid-partner) tävlingar på Gamla och Nya banan, var med du också!

Tider på Gamla banan som är reserverade för tävlande damer är, torsdagar 09.00-11.30 samt ca. en timma på eftermiddagen, tiden syns i vårt tävlingsprogram och vid anmälan i Min golf.

På Nya banan gäller VTP, valfri tid och partner. Nytt för i år är att även Nya banan har tidsbokning!

Damtävlingarna vänder sig till dig som är 22 år och äldre med handicap 36 eller lägre. Damer från 70 år kan välja att spela från orange tee på de singeltävlingar där eclectic inte ingår. De som tillhör handicap grupp 1, hcp 4,4 eller lägre kan välja att spela från blå tee på tävlingar där eclectic inte ingår. Detta måste anges vid varje tävlingsanmälan.

Vid samtliga damtävlingar kommer vi att tillämpa ready golf!

Vid lottade tävlingar anmäler du dig i god tid i Min golf där du även ser din starttid senast dagen innan.

Vid VTP tävlingar bokar du själv in dig på en starttid och anmäler dig till tävlingen i Min golf. Väljer du att spela utanför våra reserverade tider är det viktigt att en annan tävlande dam ingår i bollen. Viktigt är också att veta när sista start gäller, detta framgår när du anmäler dig.

Obokade tider av de reserverade tävlingstiderna släpps till övriga golfare 23.59 dagen innan.

Anmälningsavgiften är 60:- på Gamla banan och 30:- för 9 hål på Nya banan, om inget annat anges. Medlem på Nya banan betalar aktuell greenfee inklusive anmälningsavgift för tävlingsspel på Gamla banan. Gäster är välkomna att delta i våra tävlingar, då gäller aktuell greenfee inklusive anmälningsavgift.

Anmälningsavgiften betalas vid anmälan i Min golf eller till kansliet innan tävlingen startar. Klubben är kontantlös, så betala med kort.

Klasser        Gamla banan                                          Nya banan
Klass A         +8,0 – 14,6                                               +8,0 – 15,6

Klass B         14,7 – 21,5                                               15,7 – 22,9

Klass C         21,6 – 36.0                                               23,0 – 36,0

A slagtävling, B och C slaggolf, om inget annat anges.

Prisutdelning har vi ca. en gång per månad, då har vi även After Golf. Vi samlas i restaurangen, äter en bit mat tillsammans och umgås. Ambitionen är att vi även skall ha någon typ av tema/aktivitet. Anmälan är obligatorisk och görs i Min golf senast två dagar innan. Vid anmälan får du en fråga om du vill ha mat eller ej. Om du inte kan hämta ditt pris själv kan du be ett ombud göra det. Ett ombud kan endast vara ombud för en person, damkommittén kan inte vara ombud! Ej avhämtat pris tillfaller damkommittén.

Eclectic ingår med automatik på nästan alla singeltävlingar på Gamla banan, med spel från röd tee.

Närmast hål pris på Gamla banan hål 18, gäller vid vissa tävlingar.

Hole in one pris Priset tillfaller den tävlande dam som gör hole-in-one först på någon av damtävlingarna, gäller på både Gamla och Nya banan. Sponsor Lollos Golfshop, Golfstore.

Vinnarfinalen Damer som segrat i sin klass vid någon damtävling under säsongen är kvalificerad. Vinnarfinalen spelas söndagen den 29 september med shotgunstart 09.00.

Damcupen Tag chansen att tampas mot klubbens damer i matchspel. Max hcp 36, avgift 60:-, anmälan och betalning görs på Min golf.

Utflykt, 2019 har vi två utflykter. 23-24 maj med övernattning, transport i egna bilar. 29 augusti åker vi på dagsutflykt i gemensam buss till annan golfklubb, 40 platser finns.

Håll alltid koll på Aktuell information på dam hemsidan!