Blåsig och spännande finaldag i Hamracuperna

Lördagen 14 september bjöd på stor dramatik i finalerna i både Singel och Äkta Make/Sambo. Båda matcherna avgjordes först på 18.e green. Kia Pettersson och Björn Stålgren var ett upp över Barbro och Lennert Ström efter 17.e och det såg ut att bli särspel då Kias utslag blåste mot vattnet men träffade kortändan på brostaketet och studsade tillbaka in på banan. Stolpe in! Av bara farten vann de så 18.e hålet och matchen slutade 2/0.

Lika dramatiskt var det i Singelfinalen. Anders Risell var också ett upp mot Johannes Rudevärn efter 17.e. Anders 18.e utslag hamnde i vattnet medan Johannes hade ett fint utslag inte långt från pinnen. Särspel var nära men efter dropp och en fin chipp puttade Anders i för en fyra  och när Johannes missade sin parputt vann Anders matchen med 1/0.

Stort Grattis till Kia & Björn och Anders som blev den förste att noteras för tre segrar i Singelcupen!

Och bra kämpat paret Ström och Johannes!

De båda matcherna om tredje pris slutade både på 15.e hålet. Samir Ziane vann över Peter Håkansson  och Margareta och Bengt Guldborn besegrade Eva och Anders Åberg. Den matchen spelades på söndagen i ett ännu blåsigare väder.

Tack alla deltagare i årets Hamracuper! För att locka fler deltagare i parspelet ändrar vi nästa år från Foursome till den något snällare spelformen Greensome. Samtliga årets resultat finns på hemsidan. https://www.kungsbackagk.se/se/tavling/hamracupen/2019-lottning-och-resultat

Historik genom åren

Den första noterade segraren i Singelspelet är Anders Åberg som också, tillsammans med Eva, har vunnit Äkta Makespelet en gång. Flest inteckningar i parspelet har Mirre Gustavsson och Ingemar Karlsson med hela fem segrar. Detta kan du också hitta på hemsidan. https://www.kungsbackagk.se/se/tavling/hamracupen/hamracupen
Tyvärr saknas ÄM/Sambo-resultat från 1989-1992 och 1994. Har du kvar klubbtidningar från den tiden så hör gärna av dig till undertecknad.

Med matchhälsningar
Svante Carlberg