EM-silver till Hannes Rönneblad

Grattis säger vi till Hannes Rönneblad som vann ett EM-silver med Swedish Golf Team när LAG EM för Herrar avgjordes på Golf De Chantilly i Frankrike.

Foto: Göran Söderqvist

Efter ett spännande slagspelskval, där Sverige precis tog sig förbi de fyra framförvarnade lag som krävdes för att gå vidare till matchspelet där spelet om medaljerna skulle avgöras, tog sig Sverige hela vägen till final mot Skottland genom att i tur och ordning besegra hemmamnationen Frankrike först i kvartsfinal och sedan grannlandet Danmark i semifinal. Sverige föll tyvärr mot titelförsvarande Skottland i finalen när de försökte bärga det första svenska EM-guldet på 55 år för herrar.

Efter förmiddagens foursomes stod det 1-1. Hannes som spelade i par med Robin Petersson bärgade den svenska poängen. Därefter förlorade de svenska laget två singlar stort men i övriga tre matcher var det helt jämt. En skotte avslutade sin match med att sänka en fyrameters birdieputt på hål 18 och då hjälpte det inte att Sverige var på väg att vinna det övriga två matcherna. Hannes delade sin sista match och totalt blev det 5-2 till Skottland i finalen.

Trots ett svidande nederlag i finalen ett stort grattis till det svenska laget och Hannes som kämpade och spelade fin golf när det gällde som mest. Bra gjort!

Det svenska laget bestod av:
Robin Peterson, Vasatorps Golfklubb
Hannes Rönneblad, Kungsbacka Golfklubb