Flygande hyresgäster

Flygande hyresgäster

Som golfare på Kungsbacka GK har du säkert uppmärksammat Miljökommitténs arbete med att locka flygande hyresgäster till vår bana.

På golfbanans mark finns fler än 150 fågelholkar. Gunnar Berggren i Miljökommittén är holkansvarig vilket innebär ett stort arbete med att rensa alla holkar och föra anteckningar över vilka som varit bebodda, vilken fågelart som häckat där och om häckningen varit lyckad eller om boet rövats på något sätt. Ett tidskrävande och arbetsintensivt jobb då några av holkarna sitter högt upp och nås endast via stege.

- Jag går igenom och rensar alla holkar varje år. Förra säsongen var 102 holkar bebodda. De vanligaste arterna är talgoxe och blåmes. Jag har också tillverkat och satt upp specialholkar för knipa, göktyta och trädkrypare. Vi får se vad som flyttar in.

Vilka är hyresgästerna

Klicka på pdf-filen nedan för att ta del av inventeringen.

 

Nu surrar det igen

Du vet väl att Kungsbacka GK har två egna bikupor vars flitiga invånare arbetar med pollinering och producerar flera kilo honung varje år. Bosse Andersson i Miljökommittén sköter om bisamhällena och tar tillvara honungen som, när det är säsong, säljs i receptionen.
 
 
 

 

Kommentarer