Göteborgs Golf Cup

Precis som förra året hade deltog Kungsbacka GKs juniorer i Göteborgs Golf Cup. Denna gång med inte mindre än tre lag som vi kallade Kungsbacka Titans, Hamra United och Team KbGK Magic. Även om inte den här veckan handlar så mycket om resultat utan mer om att ha roligt tillsammans och bygga ett riktigt gott juniorgäng så vill jag ändå nämna att Kungsbacka Titans med sin 13:e plats hamnade bäst till.

Cupen i sig är ett stort evenemang där klubbar från hela världen bjuds in till att delta. Veckan startar med invigning på måndagen. Därefter spelar klubbarna gruppspel i två dagar där man kämpar för att spela om platserna 1-16. Därefter är det cupspel torsdag och fredag där man tävlar om sin slutgiltiga placering. Det som gäller är matchspel i bästboll mellan klubbarna.

Det som gör cupen speciell är dock det sociala runt omkring. Vid invigningen får alla spelare och ledare ett startkit där man får biljetter till Liseberg dit alla går på onsdag kväll samt till avslutningsmiddagen på World of Golf som är på torsdag kväll. Som vanligt har våra juniorer otroligt roligt med varandra och det märks hur många blir rikitga vänner som fortsätter att umgås både på och utanför banan. Och visst är det väl ändå just detta som är det viktigaste för vår juniorverksamhet...

/Måns Palmgren (JK/Elit)