Hannes Rönneblad vidare till steg 2 i Europatourkvalet!

Hannes Rönneblad är nu i Almeria i Spanien där han skall spela i andra steget i kvalet till European Tour (ET). Steg ett spelade Hannes på en bana utanför Manchester där han slutade på en stark 5:e plats.

Hannes spelar i Spanien på en bana som heter Dessert Springs 3 – 6 november och du kommer att kunna följa resultaten här http://www.europeantour.com/europeantour/qualifying/season=2017/tournamentid=2017591/leaderboard/index.html

Steg 2 på kvalet spelas på 4 olika banor i området och de 20 (eller 25) bästa från varje bana går till kvalfinalen (steg 3) där spelfältet fylls upp med spelare från ET som förlorat sina ET kort, samt de som är placerade 16-45 på Challenge Tour (CT).

Från kvalfinalen går 25 spelare till ET, resterande erhåller olika kategorier till Challenge Tour. Som du nog förstår så är det ett nålsöga man skall igenom för att gå hela vägen.

Från drygt 1200 spelare i steg 1 har 200 spelare tagit sig vidare till steg 2. Till steg 2 har ytterligare drygt 400 spelare anslutit, spelare som kvalificerat sig till steg 2 genom placering på Challenge Tour och vissa nationella tourer. I steg 2 reduceras antalet spela från drygt 600 till ca 100 och i steg 3 ansluter spelare från ET och CT och startfältet blir ca 160 spelare och det är bland dessa 160 som 25 lyckliga spelare tar sig hela vägen till ET.

Steg 3 spelas 11 – 16 november på Lumine Golf Club i Spanien. Vi håller tummarna för Hannes och hoppas på spel i steg 3.

Sist, men inte minst kan vi berätta att Hannes av Golfförbundet blivit utsedd till att vara en av deltagarna i förbundets utmanarsatsning för spel i OS 2020 eller 2024. Det innebär att Hannes kommer att erhålla en visst ekonomiskt stöd från förbundet och kan ta hjälp av det team som står bakom utmanarsatsningen.

Gå gärna in och följ Hannes på hans facebooksida ”hannes rönneblad - professional golfer”.

Kommentarer