Hannes tog hem segern i USA, Dixie Amateur

Igår avgjordes Dixie Amateurs i USA. Det är en stor amatörtävling som spelas för 85:e gången. Tävlingen lockar årligen ett stort startfält med många av de bästa spelarna på amatörsidan. Igår kväll fick vi en svensk segrare i tävlingen, Kungsbacka GK´s Hannes Rönneblad.

Här finner ni Hannes resultat under tävlingen! 

Vi fick en liten patstund med Hannes innan läggdags.

- Stort grattis till segern Hannes. Vad är dina tankar om tävlingen?

- Jag gick ut med ett slags ledning inför sista varvet och började ronden väldigt stabilt med bra birdielägen första fyra hålen som resulterade i två tap-in birdies. Jag fortsatte spela stabilt resten av första 9 men gjorde en treputt och fick inte i några ytterligare birdies. Vände på -1 och hade ett slags ledning till närmsta spelare.

Jag gjorde birdie på 10:an, 12:an och 13:e och var då en del slag före de andra i bollen. Känslan var då att då att vara stabil dom sista 5 hålen och undvika dumma misstag. Jag hade bra birdiechanser de sista 5 hålen och lyckades spela till mig en ganska enkel birdie på 16:e.

Det blev lite nervöst de sista tre hålen men hade fokus på att "svingade igenom slagen fint" och det gjorde att det kändes självsäkert trots lite extra adrenalin.

Jag försökte peppa mig själv genom hela varvet och satsade på att göra 8 st birdies och "jaga" en 5-slags vinst istället för att fokusera på vart dom andra gjorde. Tankesättet gjorde att jag aldrig slappnade av och bara fortsatte mala på med bra slag genom hela rundan. Sjukt glad att få avsluta året med vinst, ser redan fram emot fler chanser i vår.

Tack för att ni följer mig hemifrån. Stödet betyder mycket. Vill också passa på att önska alla en God Jul och Gott Nytt År. Vi ses till sommaren när jag kommer hem igen! 

/Hannes 

Kommentarer