KbGKs juniorer i kvartsfinal - JSM Klubblag

JSM klubblag 2021

Tänk att bli svenska juniormästare i lag!

Det är just det som våra juniorer på Kungsbacka GK tävlar om under 4 dagar på Abbekås GK, 2-5 september. De har tagit sig till slutkvalet där 16 lag gör upp om vilka fyra lag som får åka till Kristianstads GK i oktober och spela final.

Hur spelas tävlingen?
JSM Klubblag är ett mixat mästerskap, lagen består av både tjejer och killar. Något som spelarna uppskattar då det för in en ny dimension i tävlingsspelet. Tävlingen spelas i fyra steg som avslutas med final som tidigare år spelats utomlands men pga Covid 19 spelar avgörs finalen i år på Kristianstads GK första helgen i oktober.

Andra omgången i JSM Klubblag
Den 13-15 augusti lyckades Kungsbacka GKs juniorer spela tills sig en plats till tredje steget (16 lag spelar på Abbekås GK). Läs mer om det här.

Varje lag består av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare spelar i varje omgång.

Tävlingen spelas som lagmatcher:

• mixad foursome
  • valfri foursome
  • flicksingel
  • pojksingel
  • och valfri singel

3:e omgången - 16 lag ska bli fyra
Tävlingen startade på fredagen den 3 september med slagspel där varje lag bestod av tre singelspelare och två foursome-par. Efter första dagens spel rankas lagen 1-16. Därefter väljer de högst placerade lagen i tur och ordning sin motståndare inför lördagens matchspel.

Kungsbacka GK - 7:a efter fredagens spel
Fredagens laguppställning bestod av singlarna Joel Eliasson (80), Alexandra Berglund (79), Svante Palmgren (75) samt foursomelagen Sofia Berglund /Alfons Bondesson (74) och Carl-Hugo Sköld/August Palmgren (79), där deras totala score blev +27 över par och en 7:e plats.

Bland de 16 lagen fick de åtta först placerade välja sin motståndare inför lördagens matchspel och eftersom Kungsbacka GK hamnade på övre delen i listan så fick de välja istället för att väljas. De lag som fanns kvar att välja var Saltsjöbadens GK och Kristianstads GK. De valde det sistnämnda, vilket skulle visa sig vara ett mycket bra val.

Lördag - Matchspel
Lördagens lagmatcher spelades i sol och på en banan som utmanade spelarna och lämpade sig för matchspel. Våra juniorer gav allt och kämpade sig till slutlig vinst mot Kristianstads GK med siffrorna 3,5-1,5.

Laguppställning

Joel Eliasson/Alexandra Berglund
Carl-Hugo Sköld/August Palmgren
Sofia Sundqvist
Alfons Bondesson
Svante Palmgren

Sista dagens spel - söndagen 5 september

Slutspelets avgörande matcher:
8:00 Landeryd – Lidingö
8:40 Gävle – Kungsbacka
9:20 Delsjö – Abbekås
10:00 Ringenäs - Lidköping

Laguppställning söndagen 5 september

Kungsbacka GK möter Gävle GK och först spelar de två foursome-bollarna, varav en måste vara mixad (kille & tjej). Tillsammans med tränare PO Dahlman har de kommit fram till följande laguppställning:

Joel Eliasson/Alexandra Berglund
August Palmgren/Jonathan Persson
Sofia Sundqvist
Alfons Bondesson
Svante Palmgren

Följ spelet via Livescoring som uppdateras vart tredje hål.

Lycka till idag & ut och ha riktigt skoj!

Livescoring