KM på korthålsbanan och KM i puttning.

En helt underbar KM-helg!

I söndags spelades som bekant KM i Korthålsbana och KM i puttning. Vi kunde inte ha önskat oss bättre väder och stämningen var också helt fantastisk. På korthålsbanan inleddes morgonen efter en ljudlig signal med shotgunstart klockan 9.00. 27 spelare körde igång och själv fick jag nöjet att spela med regerande mästaren Daniel Landgren och duktige junioren Gustav Andersson. Vi alla tre inledde trevande men efter att ha fått smaka på familjen Hagströms hembakade bullar ryckte Gustav iväg med tre birdies och stod efter 18 hål som ledare i klubbhuset på 3 under par. I ledarbollen som startade efter lunch ingick också Calle Hagström(-2) och Alfons Bondesson(+2). Det som hände under tredje rundan var sedan att Alfons fick igång spelet ordentligt och lyckades vända på steken genom att gå 5 under par och stå som Klubbmästare i Korthålsbana år 2019. På andraplats hittar vi Calle medan Gustav till slut hamnade på tredje plats.

Så fort Korthålsbane-KM var klart inleddes KM i puttning. Till start kom 19 spelare och tävlingen skulle avgöras i cupform. Efter ett antal dramatiska omgångar stod semifinalerna mellan Gustav Andersson och Anders Gustavsson och mellan Calle Hagström och Ebba Palmgren. Även här skedde det oväntade vilket för dom flesta var att Anders och Ebba gick till final (på bilden puttar Ebba på nionde och sista hålet). I finalen visade sig gammal vara äldst och Anders stod som Klubbmästare i puttning år 2019. Ebba kom alltså tvåa och Calle kom trea efter att ha vunnit matchen om tredjepris.

Till slut vill jag tacka alla som gjorde söndagen till en succé. För mig är det fantastiskt att se vilken fin stämning vi har på klubben och extra roligt är att vi har alla åldersgrupper med i tävlingen. Detta är utan tvekan klubbens roligaste tävling år efter år!

Måns Palmgren (för Juniorkommittén)