Nytillskott av elittjejer

Nytillskott till Elit & Junior

Vi har den stora äran att välkomna flickjuniorerna Clara Alevåg och Filippa Sundqvist som till nästa år kommer att representera Kungsbacka Golfklubb.

Clara och Filippa blir en del i klubbens Elit & Juniorsatsning samt att de blir ett härligt tillskott inför nästa års SM Klubblag Damer. Efter en fantastisk laginsats av våra tjejer, lyckades de ta en andra plats på division 2. Det här innebär att till nästa år är det division 1 för Kungsbacka GKs damer - Jätteroligt!

Båda tjejerna är högt rankade och finns med i Swedish Golf Teams landslagsverksamhet. Clara är med i landslagets satsning Flickor Framtid. Filippa ingår i flicklandslaget och har under de senastse åren tagit både EM brons och EM silver.

Clara Alevåg

"Jag är 17 år och går på Kitas Gymnasium vilket passar mig bra då jag satsar stenhårt på min golf. Efter 5 år på Hills ser jag fram emot att i en ny miljö, med bra sparring och coachning, lyfta min golf ytterligare. Att få tävla mot de bästa juniorerna i Sverige är för mig de mest givande golfupplevelserna, då det får mig att utvecklas ännu mer."

Clara Alevåg

Filippa Sundqvist

"Jag är 18 år och har växt upp på Kungsbacka Golfklubb. Där tillbringade jag stora delar av min tid som liten. Sedan tre år tillbaka har jag varit på Hills Golfklubb, men är nu tillbaka där allt startade. Jag har alltid älskat att tävla och när jag kom med på mitt första landslagsuppdrag våren 2019 visste jag att detta var något jag verkligen ville satsa på. Sedan drygt ett år tillbaka har jag varit med i flicklandslaget där vi har tagit både EM Brons och EM Silver. Jag ser jättemycket fram emot att bli en del av Kungsbacka Golfklubb igen och se vad de kan ge mig för att utvecklas som spelare."

Filippa Sundqvist

Vi önskar tjejerna hjärtligt välkomna till Kungsbacka Golfklubb!