Positiva ord i bankonsulentens rapport

I mitten på juni fick vår banchef Henrik besök av bankonsulenten Kim Sintorn från Svenska Golfförbundet! Vad gör en sådan, kanske ni undrar?

Jo! SGF:s bankonsulenter besitter specialistkunskaper om banskötsel och anläggande och har dessutom många verktyg för att mäta och bedöma banors spelytor som snabbhet, jämnhet, hårdhet, vattenhalt med mera. Med hjälp av dessa kunskaper och mätinstrument står bankonsulenterna till förfogande för klubbarna för att få hjälp med sina golfanläggningar. Sintorn är ansvarig för Halland och Göteborg och den 13 juni kom han till oss för att tillsammans med banchefen bedöma Gamla Banans spelytor. Nedan följer några utdrag ur hans positiva rapport!

  "Jämnheten på green var mycket bättre än snittet på samtliga banor uppmätta hittills i år".
"Det är alltid lika stimulerande att komma till er då anläggningen verkligen är av toppklass och sköts med mycket stor kunskap".  
  "Fantastiskt väl definierade spelytor som vattnas lagom mycket. Kontrasterna till den torra gulaktiga ruffen blir väldigt vackert".
"Vi mätte på green 18 och stimpvärdet, som ju är ett mått på snabbheten, var 10,0 på klippta och vältade greener. Detta värde är en bra bit över snittet på västkusten som ligger på 8,8 fot och det snabbaste jag uppmätt såhär långt i år".  
  "Med ett sådant rotdjup står ni emot torkan på ett föredömligt sätt samtidigt som ett friskt gräsbestånd överhuvudtaget klarar av alla påfrestningar i form av klimat, skadegörelse och slitage".

 

Kommentarer