Resultat Pingstpokal & Flaggtävling

Flaggorna i topp

Årets Flaggtävling spelades som vanligt på Nationaldagen i ett härligt sommarväder. Totalt var det 75 golfare som kom till start med varsin flagga med sig i bagen. Många fina resultat där Veronica Wallin Johansson var den som kom längst med sina tilldelade slag - Stort grattis!

Pristagare Flaggtävling

1. Veronica Wallin Johansson
  2. Ulf Lenerius
  3. Anders Röckert
  4. Gunilla Eklund
  5. Anette Högenius
  6. Johan Skårberg
  7. Claes-Göran Kruse
  8. Rita Lundgren
  9. Thomas Larsson
  10. Anki Alderin
  11. Birgit Jansson

Utöver pristagarna lyckades följande spelare slå ut på 19:e hålet - Bra spelat!

• Lena Amborn
  • L-G Jansson
  • Evert Wiman
  • Gunilla Sörborn Jacobson
  • Glenn Johansson
  • Elisabeth Lund
  • Svante Carlberg
  • Tore Johansson

Pingspokalen

I helgen var det även slutspel i Pingstpokalen med kvartsfinal, semifinal och slutligen korades vinnaren efter en hård finalmatch. Matcherna spelades över 9 hål på Nya Banan.

I alla stegen fanns det matcher som gick till särspel. I kvarten vann Bengt Guldborn på 11:e hålet (2:an NB) mot Jan-Eric Olsson. Därefter fick Johan Skårberg det tufft mot Pontus Elfvin i semifinalen, men vinner på första särspelshålet. Johan får därefter göra om bedriften i finalen, då Johan möter Bengt Guldborn. Johan avgör med en fin birdie på första särspelshålet (1:an Nya Banan) och kan därefter koras som årets vinnare av Pingstpokalen - Stort grattis!

Pingtspokalen, en anrik tävling på Kungsbacka GK som startade år 1986, har under några år varit vilande men i år återuppstått. Årets vinnare Johan Skårberg kommer få sitt namn ingraverat på pokalen, tillsammans med tidigare vinnare, Sophie Gustafsson, Johan Edfors m fl.

Matchspel Pingstpokalen

(Vinnare av respektive match är kursiverad)

Kvartsfinaler

Hans Rick - Pontus Elfvin 2/0