Avslutning GGF Juniorserispel J21 0ch J16

Söndagen den 15 okt avslutades tävlingssäsongen för klubbens juniorer då GGF Juniorserie (J21) spelades på klubben i vackert höstväder. Dagen innan vad det avslutning för J16 på Partille GK.

Banan var självklart blöt efter senaste tidens regnande, men greenerna var väldigt fina sett till årstiden. Det var härligt att vi kunde genomföra tävlingen som planerat och ett stort tack till alla föräldrar som ställlde upp som funktionärrer, Göteborgs Golfförrbund och speciellt Mikael Jädder, restaurangen som serverade mat och självklart banarbetarna som gjorde det bästa av situationen och presenterade en fin bana. (det har dem för övrigt gjort hela året)

Team Kungsbacka avslutade starkt och hamnade tillslut på en 3:e plats i båda serierna. Väldigt bra jobbat och framförallt roligt att se den gemenskap, glädje och kämparglöd som ni visar på banan. Vilka fina föredömen ni är för vår fina klubb. Man blir väldigt stolt som ledare av att se er "in action"!

På tjejsidan fick vi se en otrolig prestation av Amanda Linnér som på sin gamla hemmaklubb tangerade banrekordet med 63 slag. Grattis! Vi måste också nämna Calle Hagström/Filippa Sundqvist som hade dagens lägsta resultat i Foursome på 72 slag. De gjorde nästan fler birdies än man kan förvänta sig i en bästboll, eller om man inte heter Amanda Linnér då vill säga!

Säsongen som helhet har varit väldigt bra för klubbens juniorer där vi gick till slutspel i JSM för klubblag, Christoffer Rahm som vann JSM slag individuellt, Calle Hagström som vann Junior DM med Svante Palmgren som tvåa, Riksfinal i Skandia Cup för Julia Johansson, flera andra vinster och framskjutna placeringar på diverse tävlingar, tourer och nivåer. Med andra ord otroligt fina resultat och prestationer sett över hela säsongen.

För vissa fortsätter dock golf- och tävlingssäsongen ett bra tag till även fast vintern tar över här i i Sverige. Kungsbacka har för närvarande tre spelare som spelar collegegolf i USA. Emma Larsson och Christofer Rahm som är s.k. freshmans på Fresno State University, respektive University of North Carolina Wilmington. Alice Sjögren är sophomore på Stetson University, men eftersom hon är minst lika bra, om inte bättre, på att springa som att spela golf (!) så har hon i år valt att representera skolan i friidrottslaget istället. Har en känsla av att Alice blir sjukt svårslagen om man slår ihop golf plus löpning till "speedgolf". Hannes Rönneblad gick vidare i kvalet till Europatouren nästa år. Nästa kvalsteg spelas på Desert Spring GC i Spanien 3-6 nov, innan det är dags för finalkvalet på Lumine GC. Vi håller tummarna för Er. Lycka till!

Det har varit ett struligt år på flera sätt, men junior- och elitgrupperna har slutit sig samman och visat prov på egen drivkraft och mognad. Man har gjort det bästa av situationen och hjälpt varandra, "gillat laget och läget" vilket jag tycker är en otrolig styrka för en klubb och ett lag. Bra jobbat! Ett stort tack till Jacob Bengtsson som har vikarierat när jag har varit borta och ett extra tack till Calle Hagström som har hjälpt till med spel- och fysträningar, samt Christoffer Skårbring som har varit en alldeles utomordentlig "stand in" som coach på JSM och seriespel. Alla äldre spelare överlag är bra förebilder och hjälper till att svetsa samman gruppen. Tack också till övriga ledare, föräldrar och Juniorkommittén som gör ett fantastiskt jobb för att få verksamheten att gå runt. Ingen nämnd, ingen glömd. Jag är tacksam och glad för allt som ni gör. TACK!

Snart börjar vinterträningen och förberedelserna för nästa säsong. Vi är taggade och ser fram mot det!
Hälsningar Marcus (stolt coach)

GO KBGK!