Våra Lokala Regler

Nyheter om Lokala Regler på KBGK 2019

Vad är det som egentligen gäller? Har vi olika regler? Har Europatouren egna regler? Vårt svar på dessa frågor är att Regler för Golfspel (Regelboken) gäller för alla tävlingar – överallt! Ingen får ändra på dessa regler – varken tävlingsledningen, klubben eller golfförbundet. Däremot kan en klubb genom Lokala Regler bestämma hur just deras bana skall spelas, och dessutom införa Tillfälliga Lokala Regler för att skydda banan eller för att kunna genomföra en tävling så rättvist som möjligt. Ett brott mot en lokal regel innebär oftast att du ådrar dig 2 slags plikt. Det finns därför all anledning att ta reda på vad som gäller hos oss, och vad som gäller på alla andra banor du spelar.

Klicka här för att läsa mer om vilka regler som gäller och vilka som tagits bort!

Nedan finner du ytterligare länkar till våra lokala regler med mera!

Lokala Regler 2019

Tillfälliga Lokala Regler 2019