Ordförandebrev augusti 2022

Nu är vi i slutet av augusti och det har blivit tydligt att hösten är på ingång. Nätterna blir kallare, löven får färger, marken blir litet fuktigare och på något sätt känns det som om luften blir renare att andas. För mig är hösten av just dessa anledningar en fantastisk årstid för golf och det bästa är att den varar lika länge som sommarsäsongen. Själv spenderade jag helgen på Mosjö Golfklubb utanför Örebro där Riksfinalen av Teen Cup gick av stapeln och faktum är att den nordliga vinden gjorde så att jag efter 9 hål på söndagen kände mig tvungen att uppsöka klubbhuset för att införskaffa en snygg mössa inför den fantastiska hösten som kommer!

Skapat uppmärksamhet

Förra veckan var det nog ingen som missade att vår LETAS-tävling spelades och att den franska amatören Nastasia Nadaud tog hem en övertygande seger. Det som är otroligt glädjande är att alla deltagare öser lovord över hur vi som klubb arrangerat tävlingen och hur bra banans skick var. Jag vill därför rikta ett stort tack till all personal och alla medlemmar (och ni är många) som bidragit till att göra tävlingen så uppskattad. På något sätt känns det som att vi på Kungsbacka GK är grymma på att samarbeta när vi får något rejält att ta tag i och det ser jag som en oerhörd styrka. Denna tävling har gett oss bästa möjliga uppmärksamhet vilket gör Kungsbacka GK attraktiv som både golfklubb och arbetsplats.

Klubbmästerskapet

Under dagarna 5-7 augusti har även tävlingen med stort T, vårt eget klubbmästerskap, gått av stapeln. I damklassen segrade Amanda Werner efter en imponerande sistarunda och i herrklassen stod till slut Chris Rahm som segrare efter att ha gått sista två rundorna under 70 slag. Damjuniorklassen togs hem av Lisa Palmgren medan Joel Eliasson blev herrjuniorklubbmästare. Stort grattis också till alla vinnare i våra respektive kategoriklasser.  Som vanligt var KM ett härligt event på klubben och varje år är det lika fantastiskt att uppleva gemenskapen på altanen efter tävlingen. Självklart hade jag önskat ett större startfält och att alla gick man ur huse för att vara med och min förhoppning är att vi blir fler nästa år. Jag tänker inte nämna att jag själv var med!

Fyra juniorer i Riksfinal

Som jag nämnde i inledningen så spelades det Riksfinal i Teen Cup på Mosjö Golfklubb utanför Örebro helgen 26–27 augusti. Efter att ha passerat klubbkval, gruppkval och regionkval är vi åter mycket väl representerade från Kungsbacka Golfklubb. Den här gången var det Stella Gustavsson (3:a i F14), Sofia Sundqvist (7:a i F15), Lisa Palmgren (13:e i F16) samt Filip Dock (12:a i P15) som tagit sig hela vägen. Att vi återigen har så många som gått hela vägen är ett mycket gott betyg åt våra fantastiska tränare och vår juniorkommitté, bra jobbat!

Träningsområden på klubben

Något jag också vill beröra är hur vi utvecklat och tänkt oss att fortsätta utveckla våra träningsområden den närmsta tiden. Till att börja med så blir vår nya puttinggreen som ligger till höger efter tunneln på väg mot rangen allt bättre.  Greenen är utrustad med belysning vilket gör att man kommer att kunna träna puttning fram till kl 21 på kvällen vilket såklart är fantastiskt nu när mörkret infinner sig tidigare för varje dag som går. Under september planerar vi också att börja bygga kullar och svackor runt den stora green som ligger mellan den nya puttinggreenen och utslagsmattorna på rangen. Detta för att ge alla möjlighet att träna närspel från olika vinklar och varierande gräshöjd mot en rimligt bra green.

Ekonomin

När vi kommer till resultatutvecklingen under året ser det fortsatt bra ut. Ackumulerat till och med juli i år ligger vi på ungefär samma nivå som vi gjorde efter juli förra året. Självklart kan timing och periodiseringar ha påverkan på jämförelsen men vi ligger trots den stigande inflationen bra till.

Anmäl dig till info-mötet

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för det informationsmöte angående klubbhusprojektet vi kommer att hålla den 8 september. Det kommer att gå att följa med digitalt men vi rekommenderar såklart att ni gör oss sällskap på Säröhus. Vi kommer då att gå igenom den klubbhuspresentation vi gjort tillgänglig för er medlemmar och det kommer att finnas ordentligt med utrymme för frågor. Den vaksamme läsaren kommer att se att presentationen av själva huset är i stort sett samma presentation som vi använde vid Årsmötet i våras men att det tillkommit information om hur investeringen kommer att påverka årsavgifterna. Man anmäler sig via golf.se (Min Golf) precis som till en vanlig tävling och anger om man vill vara med i lokalen eller digitalt senast den 4 september. Eftersom jag precis var inne och anmälde mig själv vet jag att det redan är 108 anmälda!

Jag vill avsluta med att önska er alla en fantastisk höst!

/Måns