Information om Damverksamheten 2020

För att engagera klubbens damer i gemensamma aktiviteter och stärka klubbandan har vi lottade samt VTP (valfri-tid-partner) tävlingar på Gamla, Nya och Kort banan.

Reserverade tider för tävlande damer är, torsdagar 09.00-11.30 samt en timma på eftermiddagen. Tiden syns i vårt tävlingsprogram och vid anmälan i Min Golf.

Damtävlingarna vänder sig till dig som är 22 år och äldre med hcp 54 eller lägre, med spel från röd eller orange tee. Nytt för i år är att åldersbegränsningen för val av orange tee är borttagen. Väljer du orange tee måste detta anges vid varje tävlingsanmälan.

Vid lottade tävlingar anmäler du dig i god tid i Min Golf där du även ser din starttid senast dagen innan. Du får även ett mail med din starttid.

Vid VTP tävlingar bokar du själv in dig på en starttid och anmäler dig till tävlingen i Min Golf. Markören behöver inte tävla! Viktigt är att veta när sista start gäller, detta framgår när du anmäler dig och i vårt tävlingsprogram.

Anmälningsavgiften är 60:-, om inget annat anges och skall vara betald innan anmälningstiden går ut. Medlem på Nya banan betalar aktuell greenfee som inkluderar anmälningsavgift för tävlingsspel på Gamla banan. Gäster är välkomna att delta i våra tävlingar, då gäller aktuell greenfee som inkluderar anmälningsavgift.

Klasser        Gamla banan                                     Nya banan
Klass A         +8,0 – 14,6                                               +8,0 – 15,6

Klass B         14,7 – 23,2                                                15,7 – 24,7

Klass C         23,3 – 54                                                   24,8 – 54

Handicap i samtliga klasser kommer att justeras under mars månad!

A slag, B och C slaggolf, om inget annat anges.

Prisutdelning har vi ca. en gång per månad, då vi även har After Golf. Ambitionen är att vi skall ha någon typ av tema/aktivitet. Anmälan är obligatorisk och görs i Min Golf senast två dagar innan. Vid anmälan får du en fråga om du vill ha mat eller ej. Om du inte kan hämta ditt pris själv kan du be ett ombud göra det. Ett ombud kan endast vara ombud för en person, damkommittén kan inte vara ombud! Ej avhämtat pris tillfaller damkommittén.

Närmast hål pris på Gamla banans hål 18 gäller vid vissa tävlingar.

Bästa brutto pris vid singeltävlngar.

Hole in one (HIO) pris tillfaller den tävlande dam som gör HIO först på någon av damtävlingarna, gäller på både Gamla och Nya banan. Sponsor Lollos Golfshop.

Damcupen tag chansen att tampas mot klubbens damer i matchspel. Max hcp 36, avgift 60:-, anmälan och betalning görs på Min Golf. Endast för medlemmar.

Utflykter 14-15 maj med övernattning, transport i egen regi. Tisdag 8 september dagsutflykt i gemensam buss.

Finalspelet, nytt för i år, "Race to the final" spelas söndag 20 september på Gamla banan. Under säsongen utdelas poäng vid varje tävling, både singel och lag. De 20 damer med flest poäng gör upp om att bli Årets Dam. Tio matcher spelas över hål 1-9, efter det återstår tio damer som vunnit sina matcher. Vid hål 10 spelas en s.k. shootout, alla tio damerna slår ut och den som är sämst på hålet slås ut. Så fortsätter spelet och på hål 18 har vi en segrarinna! Endast för medlemmar.

Vid samtliga tävlingar, utom Damcupen som är matchspel, tillämpar vi Ready golf! Viktigt är att läsa och förstå klubbens Lokala regler, Tillfälliga lokala regler och Ordningsföreskrifter. Finns under fliken Spela på hemsidan.