Information om Damverksamheten 2021

För att engagera klubbens damer i gemensamma aktiviteter och stärka klubbandan har vi lottade samt VTP (valfri-tid-partner) tävlingar på Gamla, Nya och Korthåls Banan.

Reserverade tider för tävlande damer är, torsdagar 09.00-11.30 samt en timma på eftermiddagen. Tiden syns i vårt tävlingsprogram och vid anmälan i Min Golf.

Damtävlingarna vänder sig till dig som är 22 år och äldre med hcp 54,0 eller lägre, med spel från blå, röd eller orange tee. Val av tee görs vid anmälan.

Anmälan till lottade tävlingar öppnar tre veckor före speldag i Min Golf, där ser du även din starttid dagen innan. Du får även ett mail med din starttid.

Vid VTP tävlingar bokar du själv in dig på en starttid och anmäler dig till tävlingen i Min Golf. Markören behöver inte tävla! Viktigt är att veta när sista start gäller, detta framgår när du anmäler dig och i vårt tävlingsprogram.

Anmälningsavgiften är 60:-, om inget annat anges, skall vara betald i Min Golf innan anmälningstiden går utBetalning via kansliet eller shopen är inte tillåtet. Medlem på Nya Banan betalar tävlingsgreenfee som inkluderar anmälningsavgift på Gamla Banan. Gäster är välkomna att delta i våra tävlingar, då gäller tävlingsgreenfee som inkluderar anmälningsavgift. Aktuell tävlingsgreenfee finns i klubbens Tävlingsvillkor under fliken Tävla.

Klasser     Gamla Banan   Nya Banan
Klass A         +8 -  18,0            +8 - 19,3

Klass B        18,1 - 25,0         19,4 - 26,6

Klass C        25,1 - 54            26,7 - 54

A slag, B och C slaggolf, om inget annat anges.

Prisutdelning har vi ca. en gång per månad, då vi även har After Golf. Ambitionen är att vi skall ha någon typ av tema/aktivitet. Om du inte kan hämta ditt pris själv kan du be ett ombud göra det. Ett ombud kan endast vara ombud för en person, damkommittén kan inte vara ombud! Ej avhämtat pris tillfaller damkommittén.

Närmast hål pris på Gamla Banans hål 18 gäller vid vissa tävlingar.

Bästa brutto pris utdelas vid singeltävlngar.

Hole in one (HIO) pris tillfaller den tävlande dam som gör HIO först på någon av damtävlingarna, gäller på både Gamla och Nya Banan. Sponsor Lollos Golfshop.

Damcupen tag chansen att tampas mot klubbens damer i matchspel. Max hcp 36,0, avgift 60:-, anmälan och betalning görs på Min Golf. Endast för medlemmar.

Utflykt till annan bana sker i år tisdag 7 september.

Finalspelet "Race to the final" spelas söndag 26 september på Nya Banan. Under säsongen utdelas poäng vid varje tävling, både singel och lag. De 20 damer med flest poäng gör upp om att bli Årets Dam. Tio matcher spelas över 9 hål, efter det återstår 10 damer som vunnit sina matcher. Då spelar dessa damer en s.k. shootout, alla 10 damerna slår ut och den som är sämst på hålet slås ut. Så fortsätter spelet och efter 9 hål har vi en segrarinna! Endast för medlemmar.

Vid samtliga tävlingar, utom Damcupen som är matchspel, tillämpar vi Ready golf!

Vi följer klubbens Tävlingsvillkor, läs under fliken Tävla.  Lokala regler, Tillfälliga lokala regler och Ordningsföreskrifter, läs under fliken Spela.