Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2021!

Den här säsongen består seniorkommittén av samma ledamöter som förra året, d v s Lena Jovén Dellenborg, ordförande,  Claes-Göran Kruse, Ann-Marie Eriksson, Iris Svanberg, Gunnar Jovén och Rune Blom, men vi har också två nya medlemmar, Ingela Jacobson och Agneta Gustafsson.

Vi kommer att ha lottade tävlingar på måndag förmiddag i juni, augusti och september, antingen på Gamla eller Nya Banan. Vilka tävlingsregler som gäller står längst ner på denna sida. För icke medlemmar i Gamla Banan är det gällande greenfee, vilket också inkluderar anmälningsavgift.

Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer.

Anmälningar och anmälningsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Observera att betalning måste ske via nätet, och detta skall vara gjort innan anmälningstidens utgång för att få vara med i lottningen. Anmälningsavgiften är som förra året 60 kronor. Anmälan till lottad tävling påverkar inte de tre tider man har rätt att ha bokade för annat spel.

Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass           + 4,0 till - 54,0
Herrklass            + 4,0 till - 54,0

Val av tee görs när man anmäler sig till tävlingen och alla bör göra ett aktivt val i den meny som kommer upp när man klickar på tee, och detta skall man göra varje gång vid anmälan. Herrar kan välja gul, blå eller röd och damer kan välja blå, röd eller orange på Gamla Banan. Vid spel på Nya Banan skall man välja klass beroende på från vilken tee man vill spela.

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar finns under rubriken "Tävlingskalender", denna publiceras när tävlingsprogrammet är fastställt. I år blir det ingen Ryder Cup mot Forsgårdens GK.

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare. Vilka som får pris kommer att meddelas via mail och även hur man får ut priserna. Förmodligen kommer vi inte att ha gemensamma prisutdelningar i år heller, i varje fall inte i början. Det blir även i år pris till månadens dam och herre och årets dam och herre.

Ej hämtade priser efter den sista prisutdelningen kommer att finnas i kansliet t o m 1 december.

Tävlingsregler:

Tävlingar spelas enligt Regler för Golfspel, KbGK:s Lokala Regler, Spel-och Tävlingshandboken kapitel 1 - 3 samt WHS, (World Handicap System).

Transportmedel

Spelare, som av medicinska skäl behöver använda persontransporthjälpmedel vid tävling, skall visa upp skriftligt tillstånd ifrån hemmaklubbens styrelse, baserat på läkarintyg. Spelaren bokar själv golfbil, lämpligen vid tävlingsanmälan. Tävlingsledningen samlottar i största möjliga mån spelare medbehov av golfbil.

Handicap

Det är en spelares skyldighet att ha dagsaktuell handicap noterat i GIT före start i en tävling. Vid avvikelser beslutar tävlingsledningen om spelaren får delta i den aktuella tävlingen eller inte. Spelare som fått sin exakta handicap ändrad efter tävlingsanmälan skall spela på sin uppdaterade handicap. Spelaren är ensam ansvarig för att rätt spelhandicap (antal slag enligt slopetabellen) står på scorekortet.