Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2020!

Den här säsongen består seniorkommittén av samma ledamöter som förra året, d v s Lena Jovén Dellenborg, ordförande, , Claes-Göran Johansson, vice ordförande, Ann-Marie Eriksson, Iris Svanberg, Gunnar Jovén och Rune Blom.

Det som inte är sig likt från förra året är att Coronaviruset sätter käppar i hjulet för tävlingsverksamheten. Lyckligtvis kunde vi börja tävlingsverksamheten 1 augusti och nedanstående information gäller. Ytterligare information kommer att skickas ut via mail.

Vi har lottade tävlingar på måndag förmiddag i augusti och september. Vi följer de allmänna tävlingsbestämmelser som finns för Kungsbacka Golfklubb. Dessa finns att läsa under fliken "Tävla" på hemsidan. Undantag är att anmälningsavgift är 60 kronor för medlem i Gamla Banan och för övriga är det gällande greenfee, vilket också inkluderar anmälningsavgift.

Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer.

Anmälningar och anmälningsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Betalning skall ske via nätet, och detta skall vara gjort innan anmälningstidens utgång för att få vara med i lottningen.

Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass           + 4,0 till - 54,0
Herrklass            + 4,0 till - 54,0,

Nytt för i år är att alla har större möjligheter att välja tee. Detta val görs när man anmäler sig till tävlingen och alla bör göra ett aktivt val i den meny som kommer upp när man klickar på tee, och detta skall man göra varje gång vid anmälan. Herrar kan välja gul, blå eller röd och damer kan välja blå, röd eller orange.

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar finns under rubriken "Tävlingskalender"

Seniorgolfens Ryder Cup mot Forsgården
Denna är uppskjuten till nästa år.

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare, i år var sjunde spelare. Vilka som får pris kommer att meddelas via mail och även hur man får ut priserna. Det blir även i år pris till månadens dam och herre och årets dam och herre.

Ej hämtade priser kommer att finnas i kansliet t o m 1 december.