Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2021!

Den här säsongen består seniorkommittén av samma ledamöter som förra året, d v s Lena Jovén Dellenborg, ordförande, , Claes-Göran Johansson, Ann-Marie Eriksson, Iris Svanberg, Gunnar Jovén och Rune Blom.

Den här säsongen hoppas vi kunna inleda första måndagen i maj som vi brukar, om inte Corona sätterkäppar i hjulet. Ytterligare information kommer att skickas ut via mail.

Vi har lottade tävlingar på måndag förmiddag i maj, juni, augusti och september, antingen på Gamla eller Nya Banan. Vi följer de allmänna tävlingsbestämmelser som finns för Kungsbacka Golfklubb. Dessa finns att läsa under fliken "Tävla" på hemsidan. Hur stor anmälningsavgiften blir kommer att meddelas senare. För icke medlemmar i Gamla Banan är det gällande greenfee, vilket också inkluderar anmälningsavgift.

Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer.

Anmälningar och anmälningsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Betalning skall ske via nätet, och detta skall vara gjort innan anmälningstidens utgång för att få vara med i lottningen.

Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass           + 4,0 till - 54,0
Herrklass            + 4,0 till - 54,0

Val av tee görs när man anmäler sig till tävlingen och alla bör göra ett aktivt val i den meny som kommer upp när man klickar på tee, och detta skall man göra varje gång vid anmälan. Herrar kan välja gul, blå eller röd och damer kan välja blå, röd eller orange.

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar finns under rubriken "Tävlingskalender", denna publiceras när tävlingsprogrammet är fastställt.

Seniorgolfens Ryder Cup mot Forsgården
Om denna kan genomgöras beror på hur finasieringen kan ordnas. Information om detta kommer!

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare. Vilka som får pris kommer att meddelas via mail och även hur man får ut priserna. Det blir även i år pris till månadens dam och herre och årets dam och herre.

Ej hämtade priser kommer att finnas i kansliet t o m 1 december.