Allmän information

Välkommen till Seniorgolfen 2020!

Den här säsongen består seniorkommittén av samma ledamöter som förra året, d v s Lena Jovén Dellenborg, ordförande, , Claes-Göran Johansson, vice ordförande, Ann-Marie Eriksson, Iris Svanberg, Gunnar Jovén och Rune Blom.

Det som inte är sig likt från förra året är att Coronaviruset sätter käppar i hjulet för tävlingsverksamheten. I skrivande stund är det osäkert när vi kan börja, men vi hoppas att vi kan börja enligt planering. I så fall gäller nedanstående information. Ytterligare information kommer att skickas ut via mail.

Vi har lottade tävlingar på måndag förmiddag i maj, juni, augusti och september. Vi följer de allmänna tävlingsbestämmelser som finns för Kungsbacka Golfklubb. Dessa finns att läsa under fliken "Tävla" på hemsidan. Undantag är att anmälningsavgift är 60 kronor för medlem i Gamla Banan och för övriga är det gällande greenfee, vilket också inkluderar anmälningsavgift.

Som tidigare vänder vi oss till alla som under året fyller 60 år eller mer.

Anmälningar och anmälningsavgift
Anmälan gör du via Min Golf eller på klubbens hemsida under tävlingsprogrammet fram till kl 12.00 fredagen innan speldagen. Startlistan publiceras senast kl 17.00 lördagen innan, på samma ställen som du kan anmäla dig på. Vid tävlingarna kommer tävlingsexpeditionen att vara bemannad av Seniorkommittén tills alla har gått ut. Scorekorten skall sedan efter avslutad rond lämnas till kansliet  eller till tävlingsledningen om expeditionen är öppen.

Betalning skall ske via nätet, och detta skall vara gjort innan anmälningstidens utgång för att få vara med i lottningen.

Om tävlingen är fulltecknad hamnar din anmälan på en väntelista som grundar sig på anmälningsordning. Vid ev. återbud till tävlingen har tävlingsledningen möjlighet att sätta in spelare från väntelistan.

Tävlingsform är som tidigare 18 hål Singel-Slaggolf.

Klassindelning
Damklass, röd eller orange tee            + 4,0 till - 54,0
Herrklass, gul eller röd tee                  + 4,0 till - 54,0,

Nytt för i år är att alla har möjlighet att välja att spela från en främre tee, röd för herrar och orange för damer. Detta val görs när man anmäler sig till tävlingen men man måste markera detta varje gång vid anmälan. Det finns en liten ruta överst till höger där man anmäler sig, och det står ”val av tee vid HCP-tävlingar”. Klicka i den om du vill spela från främre tee, men klicka inte i den om du vill spela från gul respektive röd!

Resultatet från de olika tävlingarna finner man på ”Min Golf” för respektive tävling. Där finns också Order of Merit. Ställningen i Order of Merit visas för den senaste tävlingen.

Tävlingsdagar finns under rubriken "Tävlingskalender"

Seniorgolfens Ryder Cup mot Forsgården
Spelas i slutet av säsongen.Kvalificerade att representera KbGK är OoM-listans 12 bästa damer/herrar. Mer information om detta kommer senare.

Priser/Prisutdelning
Antalet priser per klass och tävlingstillfälle baseras på antalet deltagare, i år var sjunde spelare.
Prisutdelning sker månadsvis direkt efter första tävlingsdagen i nästkommande tävlingsmånad. Vid detta tillfälle får även månadens dam och herre sitt pris. Dessa utses genom att räkna samman Order of Merit-poäng för aktuell månad. Vilka som får pris kan man se genom att gå in på ”prisutdelningar” på Seniorgolfens hemsida.
I slutet av året delas även ut pris till Årets bästa Dam och Årets bästa Herre, vilket baseras på Order of Merit.

Ej hämtade priser vid den sista prisutdelningen tillfaller Seniorkommittén om inte något ombud har meddelats Seniorkommittén i god tid innan prisutdelningen.