Friskvårdsbidrag

Använd ditt friskvårdsbidrag till golf

Som du säkert vet kan du använda ditt friskvårdsbidrag till golf i olika former, se nedan. Grundläggande förutsättning är att du erhållit ett friskvårdsbidrag från din arbetsgivare, där din arbetsgivare bestämmer beloppet. Observera: Enligt Skatteverket är golf godkänd som skattefri friskvård (1 jan, 2018), trots det är det upp till varje arbetsgivare att bestämma vilka aktiviteter som företaget godkänner.

Maximalt belopp för friskvårdsbidrag är 5 000 kr (ink moms), enligt Skatteregler.

Bugg i systemet

Vi har tidigare informerat om möjlighet till ta ut ett kvitto från Finqr. Med anledning av att de har en bugg i systemet så är det inte möjligt i dagsläget. Följ istället intstruktionerna nedan.

Kvitto till Friskvårdsbidrag

• Ta en kopia på din medlemsfaktura
  • Gör en utskrift från ditt kontoutdrag för att verifiera din betalning av fakturan
  • Skulle inte arbetsgivaren godta kontoutdrag, kontakta kansli@kungsbackagk.se för utskrift av kvitto

Bidraget kan användas till

• Greenfee (max 1 000 kr/greenfee)
  • Golfkurser och privatlektioner
  • Rangekort
  • Betalning av Spelrättsavgift (6 425 kr eller 3 725 kr), se nedan (spelrättsavgiften är den del av din årsavgift som går till vårt driftsbolag).

Medlemsavgifter 2023

• Gamla Banan: 6 800 kr Spelavgift + 1 075 kr Medlemsavgift
  • Nya Banan: 3 965 kr Spelavgift + 1 075 kr Medlemsavgift

Här kan du läsa mer om Golfens Friskvårdsbidrag (sgf.se)