Seniorserien

Vi är väl representerade!

År 2022 har Kungsbacka GK varit representerat med 12 lag (2 lag i D70) i GGF:s Åldersseriespel som totalt omfattar 11 dam- och herrlag. Överlag har damlagen, precis som tidigare år, presterat på en hög nivå. Tyvärr har herrlagen, förutom H22 och H70, haft en tuff säsong, vilket resulterat i nedflyttningar.

Den stora utmaningen blir att återta titeln som distriktets bästa golfklubb. För att komma dit krävs att vi har flest seriesegrar i division 1-serierna. Göteborg GK har i år vunnit 6 stycken, av totalt 11 division 1-serier vilket gör att de till nästa år har 10 lag i högsta division. Som jämförelse har vi 2 seriesegrare (D50+H80) samt 2 lag (D70+H22) som kommit på hedrande andraplatser.

Vårt mål till nästa år

För kommande år är ambitionen att våra 5 lag som fick respass från division 1 ska placera sig topp två i sina division 2-serier och därmed flyttas upp till division 1 samt att H40-laget ska återta sin plats i division 3.

Hela årets resultat

 

Stort tack till alla inblandade!

/Rolf Barrdahl, ansvarig Seniorernas Seriespelslag

 

DAMER

D22 - division 1 
D22-laget med kapten Alexandra Alfrost slutade på en hedrande 3:e plats och stannar därmed kvar i division 1.

D50 - division 1 
D50-laget med Katarina Lindblad som kapten vann på ett övertygande sätt med 71 slag tillgodo på Hills GK som knep andraplatsen. Kungsbacka GKs D50-lag har tidigare radat upp ett antal seriesegrar mellan 2014 och 2019.

D60 - division 1 (nedflyttning div 2)
D60-laget, med kaptenerna Annelott Jansson och Lotta Antonsson, gick förra året upp i division 1 men fick dessvärre respass med ynka 5 slag. De får därmed spela i division 2 nästa år. 

D70 - division 1
I D70 division 1, deltar Kungsbacka GK med två lag, med kapten Bibbi Lundahls. Första laget kom på en utmärkt 2:a bakom segrarlaget från Göteborgs GK samt en stark 6:e plats för Kungsbacka GK Lag 2. Totalt deltog 10 lag i D70 division 1 (finns ingen division 2).

 

HERRAR

H22 division 3 (uppflyttning div 2)
Kungsbacka GKs H22 -lag, med vår klubbchef Håkan Emqvist som kapten, har gjort en mycket bra insats genom att placera sig tvåa i division 3, med endast 10 slag upp till vinnare Vallda GK. Båda lagen blir uppflyttade till division 2, 2023.

H40 - division 3 (nedflyttning div 4)
Daniel Landgrens H40-lag fick en riktigt besvärlig säsong, vilket resulterade till nedflyttning till division 4 som "present".

H50 - division 1 (nedflyttning div 2)
Per Stenholtz, ny kapten för vårt H50-lag, fick en tuff säsong med sitt lag, vilket resulterade i en 6:e plats och därmed nedflyttning till division 2 nästa år.

H60 - division 1 (nedflyttning div 2)
Kapten Mats Lindegrens H60-lag kämpade väl men tyvärr räckte det inte till. Även här blir det nedflyttning till division 2 efter att laget placerat sig på en 5:e plats, endast 3 slag från att hålla sig kvar i division 1.

H70 - division 1 
Stilpoängen får gå till vårt H70-gäng med Rolf Barrdahl som kapten. Laget tog in 20 slag på Göteborgs GK de två sista omgångarna. Tyvärr räckte det inte ända fram - Göteborg tog hem seriesegern med 3 slag före Kungsbacka-laget. Förra året skilde det också 3 slag mellan vårt H70-lag och det årets serievinnare, Öijared GK. Vi har inte haft marginalerna på vår sida, vi hoppas att det vänder till nästa år.

H75 - division 1 (nedflyttning div 2)
Kapten Gösta Ignells H75:or har precis som H40- och H50-laget kämpat på, men tyvärr har det inte räckt till. Laget slutade på en 6:e plats och därmed blir spel i division 2 nästa år.

I varje serie ingår 6 lag, som i varje omgång spelar 18 hål scratch med 4 spelare i laget, för D22 och D70 är det 3 spelare.I varje lag ingår mellan 6 och 10 spelare som kaptenerna har till förfogande vid laguttagningar inför varje spelomgång. Ambitionen är att varje lag ska omfatta minst 8 spelare. Uppskattningsvis deltar sammanlagt ca 80 damer och herrar i seriespelet. 

Alla seniormedlemmar som är intresserade av att delta i seriespelet är välkomna att höra av sig till respektive kapten. Om din spelstandard överensstämmer med den spelnivån som finns i det befintliga laget finns det alltid utrymme för att ta in fler duktiga spelare. Det är alltid bra att har flera spelare att välja mellan. 

Välkommen!
Rolf Barrdahl