Seniorserien

Summering av 2021

Ett stort GRATTIS till D60-laget som tog hem seriesegern i division 2. Laguppställningen har varit: Lotta Antonson (kapten), Birgitta Barrington, Brita Bergh (kapten), Christina Carlquist, Annelott Jansson, Katarina Lamborn, Marika Lewander, Pia Nyqvist och Annika Sellen. De har genomgående spelat på en hög nivå och vunnit 3 av de 4 spelade omgångarna, vilket innebär att de blir uppflyttade till division 1 till nästa år.

Kungsbacka GK i alla ålderskategorier

Till säsong 2022 kommer Kungsbacka GK representeras i alla ålderskategorier i GGFs Senior Seriespel. Klubben ställer upp med 5 damlag och 7 herrlag. Alla damlag deltar i division 1 förutom D70 där vi ställer upp med två lag, ett lag i division 1 och ett lag i division 2.

D50 och H70 spelade hem var sin mycket hedrande 2:a plats i tabellen. I H70 var konkurrensen riktigt tuff. Trots att laget var bland de tre bästa i samtliga 5 omgångar förlorade de mot ett starkt Öijared med bara 3 slag. D70 (division 1-laget), D22 och H22 gjorde även de klart godkända insatser och landade på 3:e plats.

Både D70 (division 2-laget) och H75 spelade väldigt bra i sista omgången, vilket bidrog till att de undvek att hamna på nedflyttningsplatserna. Vårt H40 lag har haft det riktigt tungt och under hela året och får spela i division 3 under 2022.

Resultat 2021

Damer Division Placering
D22 1 3
D50 1 2
D60 2 1
D70 1 3
D70 2 4
Herrar Division Placering
H22 4 3
H40 2 5
H50 1 4
H60 1 4
H70 1 2
H75 1 4
H80 nytt lag 2022

Säsong 2022

Avseende herrlagen spelar H50, H60, H70, H75 och H80 i division 1. Däremot flyttas H40 ned till division 3 och H22 stannar kvar i division 4. De sistnämnda har haft svårt med att få fullt lag vid speltillfällena, vilket påverkar lagscoren till det sämre. Nytt för i år är att Kungsbacka GK kommer att ställa upp med ett H80-lag. De kommer att spela i division 1 eftersom det endast finns en division för den ålderskategorin.

Verksamhetsmål

Seriespelet har en stor och viktig funktion i Kungsbacka GK. Det handlar inte bara om de rent sportsliga prestationerna, i form av resultatmål och att samtliga lag skall vinna kampen om första platsen i respektive serie. Det stora värdet ligger i att vi skapar gemenskap och trivsel och på olika sätt bidrar med att bygga en bra social kultur i klubben.

Våra kaptener har sålunda två viktiga uppgifter som ledare för sina lag, dels att skapa en vi-känsla i laget och en god sammanhållning, dels att ta ut de bästa spelarna i laget ur sin spelartrupp.

Organisation på Kungsbacka GK

Seniorlagsansvarig för Kungsbacka GK: Rolf Barrdahl

Kapten för respektive lag: Klicka här

Intresserad?

Totalt är seriespelet indelat i 10 olika ålderskategorier, 4 dam (D22, D40, D50 och D60) och 7 herr (H22, H40, H50, H60, H70, H75 och H80). All information om Seniorseriespel, divisionsindelning, spelprogram, starttider och resultattabeller hittar du här.

I varje serie ingår 6 lag, som i varje omgång spelar 18 hål scratch med 4 spelare i laget, för D22 och D70 är det 3 spelare.I varje lag ingår mellan 6 och 10 spelare som kaptenerna har till förfogande vid laguttagningar inför varje spelomgång. Ambitionen är att varje lag ska omfatta minst 8 spelare. Uppskattningsvis deltar sammanlagt ca 80 damer och herrar i seriespelet.

Alla seniormedlemmar som är intresserade av att delta i seriespelet är välkomna att höra av sig till respektive kapten. Om din spelstandard överensstämmer med den spelnivån som finns i det befintliga laget finns det alltid utrymme för att ta in fler duktiga spelare. Det är alltid bra att har flera spelare att välja mellan.

Välkommen!
Rolf Barrdahl