Seniorserien

GGFs seriespel

Kungsbacka GK deltar i distriktsförbundets seriespel med 4 damlag och 6 herrlag. I varje serie ingår 6 lag, som i varje omgång spelar 18 hål scratch med 4 spelare i laget, för D22 och D70 är det 3 spelare.

Totalt är seriespelet indelat i 10 olika ålderskategorier, 4 dam och 6 herr.

All information om seriespelet, divisionsindelning, spelprogram, starttider och resultattabeller finns redovisat på ggf.nu/seniorkommittén. Resultaten från varje spelomgång redovisas på GITen.

Verksamhetsmål

Seriespelet har en stor och viktig funktion i Kungsbacka GK. Det handlar inte bara om de rent sportsliga prestationerna, i form av resultatmål och att samtliga lag skall vinna kampen om första platsen i respektive serie.

Det stora värdet ligger i att vi skapar gemenskap och trivsel och på olika sätt bidrar med att bygga en bra social kultur i klubben.

Våra kaptener har sålunda två viktiga uppgifter som ledare för sina lag, dels att skapa en vi-känsla i laget och en god sammanhållning, dels att ta ut de bästa spelarna i laget ur sin spelartrupp.

Organisation

Seniorlagsansvarig sedan 2018 är Rolf Barrdahl. Under fliken ”seniorlagen” finns en sammanställning över vilka som är kaptener för respektive kategori.

I varje lag ingår mellan 6 och 10 spelare som kaptenerna har till förfogande vid laguttagningar inför varje spelomgång. Ambitionen är att varje lag ska omfatta minst 8 spelare. Uppskattningsvis deltar sammanlagt ca 80 damer och herrar i seriespelet.

Alla seniormedlemmar som är intresserade av att delta i seriespelet är välkomna att höra av sig till kaptenerna. För det fall din spelstandard överensstämmer med den spelnivån som finns i det befintliga laget finns det alltid utrymme för att ta in fler duktiga spelare. Det är alltid bra att få fler spelare i truppen att välja mellan. Spelstandarden varierar naturligtvis mellan de olika kategorierna.