Tävlingsinformation 2022

Välkomna till 2022 års tävlingssäsong

Efter två krympta säsonger, beroende på Covid-19, har tävlingskommittén laddat det här året med ett spännande tävlingsprogram - några gamla godingar men även lite nytt.

Till dig som är ny i klubben eller kanske inte har tävlat innan så skall ni känna er extra hjärtligt välkomna. Klubbens ambition är att alla skall känna sig inkluderade.

Klubbtävlingar 2022

• maj-september - Hamra Cupen
    Matchtävling som spelas under hela säsongen, 2 klasser, Singel- och Äkta Make/Sambo
  • 8 maj - Race to Lydinge Resort, mixed-bästboll
    Med många festliga priser, bl a övernattning och golfspel på Lydinge Resort.
  • 15 maj - Faddertävling - Välkommen till Kungsbacka GK
    För dig som inte har tävlat så mycket, är ny på klubben eller som har lite högre handicap. Tävlingen spelas med en fadder på Korthålsbanan samt Nya Banan för att just du skall känna dig välkommen till Kungsbacka Golfklubbs tävlingsverksamhet.
  • 22 maj - Pingstpokalen, singel
    Vi återupptar en gammal goding, kval till Pingstpokalen på Gamla Banan, finalen spelas sedan den 4 juni i 9 håls-matcher på Nya Banan.
  • 6 juni - Flaggtävling, slag
    Vi firar svenska flaggans dag med vår uppskattade flaggtävling.
  • 18 juni - Volvo Mixed Golf Challenge
    Den populära Volvogolfen i en ny tappning.
  • 3 juli - Simplify Challenge, foursome
    Tävlingen spelas över 9 hål på Nya Banan (tips! Spela tävlingen som ett extra träningspass inför KM i Foursome).

Golfveckan  - vecka 29

I år spelas alla tävlingar på Gamla Banan, varav två shotgun-starter. After Golf med musik och något extra från grillen.

• 18 juli - Sebago, bästboll
  • 19 juli - Två Generationer, greensome
  • 20 juli - Sophies Trophy, singel
  • 21 juli - Äkta Makar, foursome, shotgun
  • 22 juli - Shopens Utmaning, singel
  • 23 juli - Magnussons Ur, tvåmanna scramble, shotgun

KM-veckan - vecka 31

• 3 augusti - KM foursome
    Spelas på Nya banan 9 hål på tisdag eftermiddag. Enligt önskemål från några av våra damer, skall vi prova ett nytt koncept, vi spelar foursome-tävling i KM. Hitta en bra spelpartner och värm upp inför Stora KM samt KM Kategori.
  • 5 augusti - KM Kategori
  • 6 augusti - Stora KM samt KM Kategori
  • 7 augusti - Stora KM samt KM Kategori Finaldag

Göteborg Open - vecka 34

Vecka 34 har vi vår stora internationella damtävling Göteborg Open. Mer information kommer senare, men redan nu kan du ta del av följande.

• måndag 22 augusti - Inspelsdag
  • tisdag 23 augusti - Pro-Am samt seminariedag
  • onsdag 24 augusti - Första tävlingsdag
  • torsdag den 25 augusti - Andra tävlingsdag
  • fredag den 26 augusti - Finaldag

Övriga Klubbtävlingar

• 10 september - 4 manna-scramble
    Tack skall ni ha golfen för årets alla funktionärer, Gamla Banan
  • 17 september - Final Hamra Cupen
  • 24 september - Skaldjurslagetbåde singel och lagtävling i valstakt, shotghunstart
    Årets sista klubbtävling avslutas med efterföljande kräftskiva.

Övriga tävlingar

Utöver våra klubbtävlingar har vi också ett gediget program allt från juniorer till seniorer, dam och herr kommittéer. Gå in på klubbens hemsida inom respektive kommitté där får du mer information, du kan också läsa på klubbens hemsida under kalender.

Välkomna till ett spännande 2022

Tävlingskommittén